Gümüşhane Üniversitesi Vakfı için çalışmalar başladı

Türkiye’de her ile üniversite projesinin en başarılı örneklerinden olan ve 20 bine yaklaşan öğrencisiyle dikkat çeken Gümüşhane Üniversitesi, bilimsel çalışmalara destek olmak ve öğrencilerine burs imkanı sağlamak için Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kuruluş çalışmalarına başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Vakfı için çalışmalar başladı

Türkiye’de her ile üniversite projesinin en başarılı örneklerinden olan ve 20 bine yaklaşan öğrencisiyle dikkat çeken Gümüşhane Üniversitesi, bilimsel çalışmalara destek olmak ve öğrencilerine burs imkanı sağlamak için Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kuruluş çalışmalarına başladı.

Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in göreve gelmesinin ardından ele aldığı konuyla ilgili çalışmalar hızla sürdürülürken hem bilim dünyasına hem de öğrencilere katkı sağlayacak olan vakfa çok sayıda hayırseveri bulunan Gümüşhane’nin de sahip çıkması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğunu belirterek, bugüne kadar Gümüşhane Üniversitesi çatısı altında bir vakıf hazırlığı yapılamadığından hareketle göreve başladıktan sonra dikkatlerini çeken en önemli eksikliklerden birisinin bu olduğunu söyledi.

“Öğrencilerimize destek olma noktasında vakfın bize ciddi bir katkısı olacak”

Vakfın Gümüşhane Üniversitesine çok çeşitli katkıları olacağını kaydeden Rektör Zeybek, “Bizim öğrencilerimiz ciddi desteğe muhtaç duyan öğrenci kitlelerinden oluşuyor. Dar gelirli ailelerimizin çocukları. Öğrencilerimize burs imkanı sunacak, üniversitemizde Gümüşhaneli oldukları için bazı Gümüşhane dernek ve vakıfları aracılığıyla burs alan öğrenciler dışında birde kredi ve başbakanlık destekleri dışında destek alan öğrencimiz hemen hemen hiç yok. Dolayısıyla öğrencilerimize destek olma noktasında vakfın bize ciddi bir katkısı olacak” dedi.

“Bilimsel araştırmalar bizim eğitim-öğretim dışındaki önceliğimiz. Asli işimiz bilginin üretilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması”

Bilimsel araştırma projelerine ayıracakları kaynağın genel bütçede oldukça sınırlı olduğunu belirten ve bunun için Vakfın çok önemli olduğuna değinen Zeybek, şunları söyledi: “460 bin lira civarında bir kaynağımız var. Tıp Fakültesi olan başka bir üniversitemizin rektörü ayda 1,5 milyon lira döner sermayeden bilimsel araştırma projelerine kaynak aktardığını ifade etti. Yani bizim bu konudaki yıllık bütçemizin 3 katını her ay sadece bir kalemden aktarıyor. Biz sıralamada da bu üniversitelerle yarışıyoruz. İmkanları çok iyi olan, bilimsel araştırmalara çok ciddi meblağlar ayıran vakfımızı kurabilirsek genel bütçe dışında bilimsel araştırmalara daha fazla kaynak ayırabileceğiz. Çünkü bilimsel araştırmalar bizim eğitim-öğretim dışındaki önceliğimiz. Biz akademyayız. Asli işimiz bilginin üretilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması.

Genel bütçelerinin her kuruşunun sayıştay denetimine tabi olduğunu hatırlatan Zeybek, vakfın bilimsel etkinliklerdeki manevra kabiliyetlerini de geliştireceğini söyledi.

“Üretime, teknolojiye dönüşecek bilgileri üretmek istiyoruz”

Gümüşhane’nin başta İstanbul gibi büyükşehirler olmak üzere çok sayıda hayırseveri olduğunu ifade eden Rektör Zeybek, vakıf sayesinde inovasyon merkezi, kuluçka merkezi gibi yeni araştırma merkezleriyle hem Gümüşhane’nin hem de ülkenin farklı alanlarında, farklı uzmanlık sahalarında üretime, teknolojiye dönüşecek bilgileri üretmek istediklerini sözlerine ekledi.

Gümüşhane Üniversitesi 21 Ocak’da GÜSİAD’la buluşacak

Rektör Zeybek, 21 Ocak’ta GÜSİAD’ın davetlisi olarak Maden Mühendisliği, İnşaat, Makine Mühendisliği bölüm başkanları ve Turizm Fakültesinden bir temsilci ve dekanlarla birlikte İstanbul’da ki iş dünyasının çok önemli simalarıyla buluşacaklarını hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER