Gümüşhane Üniversitesinde 16.mezuniyet coşkusu

Gümüşhane’de 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesinde kuruluş yıldönümü ve 16.mezuniyet coşkusu yaşandı. Öğrencilerin Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çeken pankartlar açtığı törende çeşitli bölümlerden toplam 5 bin 220 öğrenci mezun oldu.

Gümüşhane Üniversitesinde 16.mezuniyet coşkusu

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamlara karşın öğrenciler tarafından açılan pankartlar damga vurdu. Hem Türk hem de yabancı öğrenciler pankart açarak Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 100.yıl marşı katılımcılara dinlettirildi, üniversitenin tanıtım filmi izlettirildi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Emniyet Müdürü Taner Cömert, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki, üniversite yönetimi, aileler ve diğer protokol üyelerinin katıldığı programda okul ve bölüm birincileri aileleriyle birlikte sahneye davet edilerek plaket ve başarı belgeleri verildi. Doktora mezunlarından Zehra Gökçek ise kucağında bebeği ve çocuğuyla sahneye çıkarak ödülünü aldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan lisans düzeyinde okul birincisi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi Ömer Güler, 4 yıl önce büyük bir heyecanla girdiği Gümüşhane Üniversitesi ailesinin içinde geçen süre zarfında kendini geliştirerek ve değiştirerek mensubu olduğum Gümüşhane Üniversitesini birinci olarak tamamlayıp mezun olmanın haklı gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

“Yolumuz, bilim ve vicdanımızla aydınlansın”

Bugün hayatlarının bir bölümünün sonunu yaşadıklarını fakat bir yandan da sadece bir başlangıcı temsil ettiğini kaydeden Güler, “Bu başlangıcın uzun bir yol olduğunun bilincindeyiz. Yolumuz, bilim ve vicdanımızla aydınlansın. Hepimizin yolu, bahtı açık olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

“5 bin 228 öğrenciyi mezun ettik”

Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ise 20 bin 880 öğrenciyle 2023-24 eğitim öğretim yılını tamamladıklarını, toplamda 5 bin 228 öğrenciyi mezun ederek yeni öğrencileri beklediklerini belirterek, “Bundan sonraki hayat yolculuğunuzda hepinize tek tek başarı diliyorum. Mezun olan bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Başarıları daim olsun bütün gençlerimizin. Hepinizin yolu açık olsun, bahtınız açık olsun. Hepiniz Allah'a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Üniversitesinin kısa sürede Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin hatırı sayılır üniversiteleri içerisindeki yerini aldığını kaydeden Rektör Zeybek, gelişmeye ve büyümeye devam ettiklerini belirterek, akademik, idari, sportif, sanatsal başarılarından bahsetti.

“Gazze'de yaşanan katliamı bütün dünya canlı yayınlarla izliyor”

Konuşmasında dünyadaki katliam ve savaşlardan bahsederek 7 Ekim'den itibaren de Gazze'de yaşanan katliamı bütün dünyanın canlı yayınlarla izlediğini vurgulayan Rektör Zeybek, “Filistinlilerin Kudüs'te ve özelde Mescid-i Aksa'da başlayan işgal hareketi dışındaki tacizlere son vermek amacıyla 7 Ekim'de başlattıkları Aksa tufanı aslında sadece bir direniş hareketi olmadı. Dünyada birçok gerçeği insanlığa ifşa etti. Yıllardır medya gibi, televizyon gibi, sinema gibi enstrümanları başarıyla kullanarak bütün insanlık tarihi boyunca mazlum, mağdur millet ve topluluk maskesiyle bu yüzüyle ulaşmış bulunan siyonistlerin, İsrail'in bu maskesini çekip çıkarmış oldular” dedi.

Programda daha sonra okul birincisi Ömer Güler, mezuniyet kütüğüne ailesiyle birlikte plaka çaktı. Güler’e plaket ve hediyeleri Vali Alper Tanrısever tarafından takdim edildi.

Üniversitenin tüm fakülte, yüksekokul, uygulama okulu, doktora programlarında dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından bu yıl ilk defa verilecek olan doktora başarı ödülünü almaya hak kazanan İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı mezunu öğrenci Kaşif Furkan Öztürk ve danışmanı Prof. Dr. Sayın Tufan Çakır’a belgeleri ve hediyeleri verildi.

Kucağında bebeğiyle belgesini aldı

Doktora mezunlarına ödül verildiği sırada kucağında bebeği, elinde çocuğuyla kürsüye çıkan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Temel İslam Bilimleri öğrencisi Zehra Gökçek salondaki davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından Yürütülen Türkçe Dil Eğitimi programını başarı ile tamamlayan uluslararası öğrencilere belgelerinin verilmesi, Üniversiteler Yaz Spor Oyunları Süper Lig şampiyonluğunu kazanan erkek hentbol takımı oyuncularına belge ve hediyelerinin verilmesinin ardından Dr. Öğretim Üyesi Kaan Gez’in öncülüğünde yemin eden öğrenciler kep attı.

Törende Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve uluslararası öğrenciler İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı kınamak için “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil!”, “Gazze'de cübbeler beyaz, diplomalar kıpkırmızı, dünya kapkara” ve “Dünyadaki en sağır edici ses acı çeken bir mazlumun suskunluğudur” yazılı pankartlar açtı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2024, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER