Gümüşhane’de 15 Temmuz etkinlikleri başladı

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Vali Alper Tanrısever ve kent protokolü şehit kabirlerini ziyaret etti, fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve hain FETÖ darbe girişiminin 8.yıldönümünde Gümüşhane’de dün akşam şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verilmesinin ardından bugün ilk program Emirler Mezarlığında gerçekleştirildi.

Emirler mezarlığında meftun bulunan şehit kabirlerini ziyaret eden Vali Alper Tanrısever, Milletvekili Musa Küçük, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki ve kent protokolü kabirlere karanfil bıraktıktan sonra Kur’an-ı Kerim tilavetini dinleyip İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün duasına eşlik etti.

Buradaki programın ardından Atatürk Parkında, 15 Temmuz gecesi yaşananların delilleri olan fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak fotoğraflar incelendi.

Serginin ardından açıklama yapan Vali Tanrısever, “Bugün, hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıldönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anıyoruz. Emirler Mezarlığı'nda bu vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek, onların fedakarlıklarını bir kez daha hatırladık ve minnetle andık. Milletimizin azmi ve iradesi, bu topraklarda her zaman hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en büyük teminatıdır. 15 Temmuz’da demokrasimizin, milli birliğimizin ve vatan sevgimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hep birlikte, güçlü ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyeceğiz. Unutmayalım ki, bizler bir oldukça, kardeş oldukça, ülkemiz de ilelebet hür ve bağımsız kalacaktır” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2024, 14:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf Sadık eğitimci yazar -gazeteci eleştirmen
yusuf Sadık eğitimci yazar -gazeteci eleştirmen - 2 ay Önce

!5 TEMMUZ Demokrasi ve Milli birlik günü idi,.
Üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen deha dün gibi hafızalrda yer eden darbe kalkışımı kara bir leke olarak ballkeklerden silinmeyeceği kesin.
Mustafa kemelin okulunu bitiripte Sü
Müklü böcek gibi zırva fikirli çahıl bir adamın szlerine kanıp başçavuş rütbesindeki han sözde askerin karşısında el bağlatyan rütbeli asker kişiler aklıma gelinceçıldıracağım geliyor.
Harbiyeli yani Mustafa Kemal ATATÜRK ün okulunda okuyan bebim komutanlarım. Hazmetmek mümkün deyil

BBi gün için sabah erkenden evden çıkrtım 8 yıl önceki vatan sakarya deyip sabahkara kadar nöbet tutan kimler var deyu Saat 11.00 da türen alanı Atatürk parkında yerimi aldım. Biraz geçıkmeli resim srgisi açılışı yapıldı.
Kimler var derseniz başta vali Tanrısever vekarargahı mensupları. Baş Savcımız hanımefendi belediye başkanı. Basın uhabirleri bandeniz sadeceyaşlı gazeteci olkarak katılımş olanlardanım. Evet 15 t3mmuz 2024 günü ve devam eden 30 günn sürede nöbet tutan vatan sakarya diyen başka kisekleri göremedim.
Akşam ki törende b ötyle olur diye evde Ankara programlarını TV den izledim.
Yanı 8 yıl önceki katılımı hatırladıkça bugünkü görselliğin doyurucu olmadığını söyleyebilirim.
Neden leri varmı? Bana göre olmaması lazım
Tatil olmasına rağmen memureyin takımından öğretmenler dahil ortalıkta kimsecikler yoktu.
Tatil Bu önrmli gün için etkiniklerekatılım olsun diye verilmişti. Demekki tati,l gerekmiyor.
Bu durum efsane vali Recep Yazıcıoğlunun bir serzenişini hatıurlattı.
Rahmetli Diyordu. Erzincanada tiyatroyo gitmiş katılım istediği g,ibi olmayınca “ ya her yere vali törenevali konuşmaya vali katılacak” peki diğerlerinin hiçmi sorumluluğu yok”. Demişti. Evet aynen öyle. Vali, vardı ama diğerleri yoktu.

SIRADAKİ HABER