Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ve Gümüşhane, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (GÜKED) bünyesinde “Geleceğe umut ile Anne Üniversitesi” eğitim programı kapanış töreni gerçekleştirildi.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen programa çok sayıda kursiyer kucağında ve yanında çocuklarıyla katılırken, programın en ilgi çeken kursiyerlerinden birisi de eşi Kemal Sadık ile törene gelen “nine” Fikriye Sadık oldu.
Programa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkanı Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, Kızılay Gümüşhane Başkanı Cevat Aygün, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in eşi Gülsen Çimen, kursiyerler, eş ve çocukları katıldı.
Yetiştirdikleri nesillerle en önemli görevleri üstlenen annelerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla başlatılan programda son dersi ise Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın verdi.
Kadınları destekleyici eğitimlerle hayat tecrübelerini artırmak ve bilgilerini güncellemek, kendilerini tanıması geliştirmesi ve bu yolla çocuklarını daha bilinçli bir şekilde eğitmeleri amaçlanan ücretsiz eğitim programında insan ilişkileri ve iletişim, sağlık bilgisi ve bilinci, çocuk gelişimi süreçleri, girişimcilik, hukuk okuryazarlığı, eğitimin önemi, toplum ve çevre, medya okuryazarlığı olmak üzere 8 ayrı başlıkta eğitim verildi.
“DÜNYADA SATIN ALINABİLECEK EN KIYMETLİ ŞEY BİLGİ”
Törende konuşan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay dünyada satın alınabilecek en kıymetli şeyin bilgi olduğunu belirterek, “Toplumlar için bilgiden daha değerli hiçbirşey yoktur. GTSO olarak sadece GÜKED’e değil, bütün kamu kuruluşlarına, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlara ve STK’ların tamamına yapacakları her türlü etkinlik için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimize bir kez daha deklare ediyoruz” dedi.
“BİZ BİR ERKEĞİ EĞİTİRSEK BİR KİŞİYİ EĞİTMİŞ OLURUZ, AMA BİR KADINI EĞİTİRSEK BİR AİLEYİ EĞİTMİŞ OLURUZ”
Sıfır bütçeyle gerçekleştirilen “Anne Üniversitesi” projesi için dernek yöneticileri, eğitimciler ve kursiyerlere teşekkür eden Akçay, “¬Bilgi, eğitim olmazsa olmazımızdır. Her gün öğrenen ve öğreten olmalıyız. Okul bitince öğrenme bitmiyor. Ölene kadar öğrenmeye devam ediyoruz. Biz bir erkeği eğitirsek bir kişiyi eğitmiş oluruz, ama bir kadını eğitirsek bir aileyi eğitmiş oluruz. Bir aileyi eğitmek toplumu eğitmektir” şeklinde konuştu.
Gümüşhane Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (GÜKED) Başkanı emekli eğitimci Seviye Turhan ise konuşmasında projedeki amaçlarının anneleri bilimle, bilgiyle ve paylaşımlarla daha da güçlendirmek, annelerin her alanda bilgi ve birikim sahibi olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
“SİZLERİN YETİŞTİRDİĞİ NESİLLER TOPLUMA EŞSİZ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR”
Annelerin çocukların ilk öğretmeni ve en önemli rol modeli olduğunu vurgulayan Turhan, “Annelerimiz ne kadar bilgili ve donanımlı olursa evlatlarını o kadar iyi yetiştirirler. Sizler sağlıktan beslenmeye, anne çocuk iletişiminden, hukuk ve sağlık okuryazarlığına kadar donanımlı olursanız bizlerde geleceğimize bir kadar güvenle bakabilme şansı yakalamış oluruz. Sizlerin yetiştirdiği nesiller topluma eşsiz katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.
“FARKINDALIĞIMIZIN FARKINA VARDIK”
Mezun olan anneler adına söz alan Saadet Artun ise eğitimin asıl amacının bilgilenmek değil eyleme geçmek olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda elde ettiğimiz bilgiler ve kazanımlarla daha faydalı anneler olacağız. Birçok bilgiler edindik, bunların yanı sıra farkındalığımızın farkına vardık” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 4 hafta devam eden eğitim programına katılan annelere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Tören sertifikalarını alan ve cübbelerini giyen ve annelerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu. Kep atma töreninde bazı annelerin minik yavrularını kucaklarından bırakmadıkları gözlendi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 22:53