Gümüşhane’de Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu

Gümüşhane’de çölyak hastalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu kuruldu.

Gümüşhane’de Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu

Bağırsaklardaki sindirimi sağlayan “villus” denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyerek ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı olan Çölyak Hastalığı ya da Glüten Enteropatisinin bilinen tek tedavisi ömür boyu tam glutensiz diyet.

Son yıllarda sıkça karşılaşılan hastalıkla ilgili harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü de Gümüşhane’de Sağlık Bilgi Sistemlerinde 120 kişiye çölyak hastalığı tanısı konulmasından hareketle çölyak hastalığının önlenmesi ve azaltılması, hastalık durumlarında tedavi ve rehabilitasyon için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde etkin bir mücadele yapmak amacıyla Çölyak Hastalığı Çalışma Grubu kurdu.

Çalışma grubunda İl Sağlık Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden alanında uzman personel görev alacak.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2024, 23:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Gürhan KAYAALP
Mehmet Gürhan KAYAALP - 1 hafta Önce

güzel bir konu ama en başta yapılması gereken ; gulitensiz buğay üretimi ve glitensiz ekmek ve hamur işlerinin yapılması için girişimde bulunulması gerekiyor ki hastalıkla mücadele doğru yere ulaşsın.
(şu andaki buğdağın yapısında gliten bulunmaktadır. yani yapıştırıcı...

SIRADAKİ HABER