Gümüşhane’de derelere alabalık salındı

Gümüşhane’de Vali Alper Tanrısever’in katılımıyla “Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması” projesi kapsamında Çit Deresine 10 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Gümüşhane’de derelere alabalık salındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kendi doğal ortamından alınan kırmızı benekli alabalıkların üretimi yapılarak alındıkları ortama salınıyor.

Torul ilçesinde bulunan Çit deresinden anaç alındıktan sonra Maçka Altındere Alabalık Üretim Merkezinde üretilen yavru balıklar düzenlenen törenle tekrar Çit deresine salındı.

Törende kurum yetkililerinden bilgi aldıktan sonra yavru balıkları Çit Deresine bırakan Vali Tanrısever, burada yaptığı açıklamada “Gümüşhane’de Çit, Dağdibi ve Balahor Derelerinden alınan anaçlar kullanılarak yavru üretildiğini ve yine bu derelere salındığını belirterek, “İlimizde 2012-2023 yılları arasında bu proje kapsamında 332 bin adet balık salımı gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı için 30 bin adet Kırmızı Benekli Alabalık salımı yapılacaktır” dedi.

Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçarslan, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın’ın katıldığı törenin ardından yetkililer tarafından Çit Deresine toplamda 10 bin adet kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER