Gümüşhane’de ekmeğe rekor zam

Gümüşhane’de Kurban Bayramı öncesinde ekmek fiyatlarında yüzde 54 oranında rekor zam yapılarak ekmeğin kilogramı 20 TL’ye yükseltildi.

Gümüşhane’de ekmeğe rekor zam

Artan hammadde maliyetleri, asgari ücrete yapılan zam ve diğer gerekçelerle yapılan zam dün itibariyle yürürlüğe girerken vatandaşlar fırına gittiklerinde zam şoku yaşadı.

4 ay önce zamlanan ekmeğin kilogramının 13 TL’ye satıldığı Gümüşhane’de 380 gram ekmeği 5 TL'ye satın alan vatandaşlar, son zamla birlikte 250 gram ekmeği 5 TL'ye, 1 kilogram ekmeği 20 TL’ye alacak. Her zamanki gerekçelerle fırınlar 250 gramlık ekmek üretme konusunda imtina ederken, 400 gramlık ekmek üretip 8 TL'ye satmaya başladı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği 1 kilogramlık köy ekmeği de 13 TL'ye satılırken son zammın ardından 20 TL'ye satılmaya başlandı.

En son 25 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren tarifeyle kıyaslandığında yeni tarifede en yüksek zam oranı yüzde 67 ile lavaşta gerçekleşti. 6 TL'ye satılan 400 gramlık lavaş 10 TL'ye yükseldi. 500 gram üretilip 7,5 TL'ye satılan sade pide ise 400 grama düşürülerek 10 TL'den satılacak.

Yapılan zamların her ne kadar haklı gerekçeleri olsa da en temel gıda maddesi olan ekmeğe 4 ay sonra yüzde 54’lük fahiş oranda zam yapılması vatandaşları isyan ettirirken, defalarca Belediye’den halk ekmek fabrikası kurulmasını isteyen vatandaşlar bu taleplerini yineledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2022, 23:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halim Selim
Halim Selim - 2 yıl Önce

Fırıncıların 250 gramlık ekmek üretmemelerine Gümüşhane belediyesi artık müdahale etmelidir. Fırıncıların birlik olup vatandaşın aleyhine uyguladıkları ekmek gramaj oyunu bozulmalıdır. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yokken Gümüşhane fırınlarında tekli ekmek üretilmemesi ve buna müsaade edilmesi vatandaşı mağdur eden keyfi bir uygulamadır.

Mecit KURTARAN
Mecit KURTARAN - 2 yıl Önce

Çok zam yapılmış. Yazık günah

İSRAFTIR
İSRAFTIR - 2 yıl Önce

500 gr ekmeği tek başıma yiyemiyorum 250 gr ekmek sorduğumda verilen cevap şu ya o biraz meşakkatli 2 porsiyon ekmek çıkarmak istemiyorlar işlerine gelmiyor uğraşmak istemiyorlar ama o ekmek bayatlıyor israf oluyor bu oyunda kimin parmağı varsa haram olsun

Ekmek almayin
Ekmek almayin - 2 yıl Önce

Unun yaz ayında raf ömrü Max 2,5 aydır geleli fırında 1 aydır hemen kelebeklenir bakın ozaman noluyor kafalarına göre hareket ediyor lar.. ilin mülkü amirlerine sesleniyorum

Zam mi
Zam mi - 2 yıl Önce

Bildiğiniz soygun ekmek fırını önünden geçmek istemiyorum dersin sarraf dir

Metin SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 2 yıl Önce

Vatandaşın karnını doyurduğu temel gıda ekmek kalmıştı .
O da şimdi zamlandl ve lüks oldu
Bu konu gözden geçirilmeli, çünkü un devlet tarafından suspanse edilliyor...

Ertuğrul Oğuzhan
Ertuğrul Oğuzhan - 2 yıl Önce

Kesinlikle ya halk ekmek kurulmalı ya da Milli Eğitim Bakanı nın 81 ile kurmayı MEB ekmek acilen Turizm Lisesi bünyesinde kurulsun da biz de vatandaş olarak diğer vilayetlerde olan bu hizmetten faydalanmayı umumi yoluna gidelim. Saygı ve selamlarımla tüm vatandaşlarımıza ....

Yazıklar olsun
Yazıklar olsun - 2 yıl Önce

Asgari ücretin peşine bu kadar zam yapılır mı yetkililer ne iş yapar


SIRADAKİ HABER