Gümüşhane’de ekmeğe yüzde 25 zam geldi

Gümüşhane’de ekmek fiyatlarına yüzde 25’lik zam uygulandı, her tarifede olduğu gibi yine ekmek gramajları değişti.

Gümüşhane’de ekmeğe yüzde 25 zam geldi

Türkiye’nin en kaliteli ekmeğinin yapıldığı Gümüşhane’de yıllardır ekmeğin gramajının her tarifede değiştirilmesi geleneği devam ettirildi.

Geçtiğimiz ramazan ayı öncesinde mart ayında yüzde 21 zamlanarak kilogram fiyatı 40 TL’ye çıkarılan ekmeğe dün itibariyle yüzde 25 zam daha yapılarak kilogram fiyatı 50 TL’ye yükseltildi.

Bir önceki tarifede 380 gramı 15 TL’ye satılan fakat fırınlarda genelde üretilmeyen ekmeğin gramajı 400 grama yükseltildi, fiyatı da 20 TL’ye yükseltildi.

Zamlı tarifeyle birlikte kentteki fırınlarda 20 TL’den satılan 500 gramlık ekmeğin fiyatı değiştirilmeden gramajı 400 grama çekildi. Tarifede 250 gram ekmeğin yer almaması ise dikkat çekti. Böylece Gümüşhane’deki fırınlarda oldukça nadir satışa sunulan 250 gramlık ekmeğin tamamiyle satıştan kaldırıldığı anlaşıldı. Yeni tarifede 1 kilogramlık ünlü Gümüşhane köy ekmeği de zamdan nasibini alarak 50 TL'ye yükselirken, 500 gramlık sade pidenin fiyatı yüzde 20 artırılarak 25 TL'den 30 TL'ye yükseltildi.

Zamdan en fazla etkilenen kalem peksimet olurken kilogramı 60 TL'ye satılırken yeni tarifeyle yüzde 33 oranında zamlanarak 80 TL'ye çıkarıldı.

Ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 25, diğer ürünlerle birlikte unlu mamullere ortalama yüzde 27 zam gelen Gümüşhane'de fırınlar yeni tarifeyi dünden itibaren uygulamaya başladı.

Haber: Zeynep KAYA

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2024, 14:27

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 6 gün Önce

Valilik çıkıp yumruğunu masaya vuracak. Baktın olmuyor belediye çıkıp halk ekmek yapacak ucuz ekmek üretecek. Milletin cebine gözünü diken fırıncı federasyonu da pişman olacaktır. Gümüşhane’deki vicdanlı fırıncı esnaflarımız da bu ihanete ortak olmamalı.

Vatandaş
Vatandaş - 6 gün Önce

Bir yılda en fazla zam yapan fırıncılar doymadınız. Ramazan yanaşıyor ya yıl devrinden sonra da zam yaparsınız gözünüz doysun diyeceğim de. Doymuyorsunuz. Belli bir grup eline geçirdi bu işi istedikleri gibi fırıldak çeviriyorlar. Zammı odalardaki is bilmeyen oda başkanları değil bizzat devlet yapmalı. Piyasayı yöneten esnaflar, fabrikatörler kısacası ticaret yapanlar. Vatandaş ise bu firildakcilarin elinde maalesef döndürülüyor. Devletimiz memura, işçiye zam konusunda oran belirlediği gibi bu ticari katillere neden fiyat tespiti yapmıyor. Bunların yaptığı serbest piyasa değil serbest kaziklama. Vergi vermeyen fırıncılar sattığınız ekmeğin vergisini de ödeyin de görelim sizi.

Alp
Alp - 6 gün Önce

Allah sizi islah ersin ALLAH göstermesin ülkede savaş olsa yemin olsun ekmeğe yuzdeyuz zamla satmasalar bu millete ben de adam değilim

YETER DAHA
YETER DAHA - 6 gün Önce

Asgari ücret 17002 tl beyler ama ekmek 2 tl değil 25 tl hayırlı olsun..... DURMAK YOK ZAMA DEVAM

Ayaz
Ayaz - 6 gün Önce

Ne desek boş ebabilin gelip bizi taşlamasını bekleyeceğiz

Gümüşhane'li
Gümüşhane'li - 6 gün Önce

Neden?? İşgüzarlar asgari ücrete zam gelince bir daha mı zam yapacaksınız?

Ali
Ali - 6 gün Önce

Memlekette yolsuzluğun, hırsızlığın, arsızlığın, zulmün, bini bi para. Yurdum insanı gıkını çıkarmaz. Ekmeğe 2 kuruş zam geldimi hopla zıpla. Nokta. Anlayan gerisini anlasın.

Reşit GÜRMEN
Reşit GÜRMEN - 5 gün Önce

Son yıllarda güzelim memleketimiz Gümüşhane’de bu fırıncı tayfası istediği zammı istediği zaman almakta ve arsızca uygulamakta. Neymiş efendim maliyetler artmakta yalanı ile vatandaşı adeta soyup soğana çevirdiniz… Ekonomik sıkıntıların farkındayız, inkar etmiyoruz ama sektör olarak biraz sakin kalın ve soluklanın. Tatlı karlarınızdan birazcık fedakârlık yapsanız bir tarafınız eksilmez. Allah gözünüzü doyursun.
Daha bu yılın Mart ayında hem istediğiniz zammı aldınız hem de gramajı istediğiniz gibi ayarladınız. Devletin yetkili organları sizin bu taleplerinizi geri çevirmediği gibi her zam talebinizde eliniz kolunuz dolu geldiniz… Olan gariban vatandaşa oluyor. Bu Fırıncı Tayfası (Mafyası da diyebilirsiniz) ile yetkililer hayatın olağan akışına uygun pazarlık yapmıyorlar mı? Yoksa istedikleri zam oranları peşinen kabul edilip, tutanaklar imza altına alınıp herkes işinin başına mı dönüyorlar? Birkaç zamandır izlemeye çalışıyorum burada yanlış işleyen bir mekanizma var… Bu gidişle önümüzdeki Ramazan ayına kadar bu tayfa enaz iki defa daha zam alır…
Dikkatimi çeken bir diğer husus artık fırınlarda fiş kesilmediği gerçeği. Fırınlarda kasalar artık görünür olmaktan çıkmış durumda ve vatandaş fiş istemeye adeta korkar olmuştur. Bu hususunda ilgililer tarafından denetlenmesi ve kayıt dışılığa imkan vermemesi zorunluluk haline gelmiştir…
Darılmak gücenmek yok. Vatandaş zor durumda ve her sektör bu ekonomik sıkıntılara gücü nispetinde omuz vermesi, elini taşın altına sokması gerekir. Çok kazanç ve çok büyük servetler insana çok fazla huzur getirmez! Eğer Allaha karşı hesap verme düşünceniz, sorumluluğunuz varsa insaf ve merhametli olunuz…


SIRADAKİ HABER