Gümüşhane'de Engeller Kalkıyor

VALİ MAYDA: -“BELİRLİ BİR ZAMANA YAYARAK İLİMİZİN ALTYAPISI ENGELLİ YAŞAMININ REFAH SEVİYESİNİ ARTTIRACAK ULUSAL VE ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN ŞEKİLDE GELİŞECEKTİR”

Gümüşhane'de Engeller Kalkıyor
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Gümüşhane Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz ve Gümüşhane Üniversitesi Gönüllüler Kulübü Danışmanı Dr. Salih Yıldız, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

Gümüşhane Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin katkısı ile Gümüşhane Üniversitesi Gönüllüler kulübü tarafından Gümüşhane’de yaşayan engellilerin sorunlarını tespit etmek amacıyla yürütülen araştırmanın raporunu Vali Mayda’ya takdim eden heyet, Gümüşhane’de merkezi idarenin katkılarıyla gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane’de engellilere dönük hizmetlerin geliştirilmesi için gösterdikleri çabalardan dolayı heyet üyelerine teşekkür eden Vali Mayda,  “Toplumsal hayata katılmak insanların temel haklarından biridir. Engellilerin temel haklarını kullanılması için gereken alt yapının sağlanması yönünde toplumun tamamı duyarlı davranmalıdır. Herkesin bir engelli adayı olduğunu gözden kaçırmadan, empati yaparak engellilerin sorunlarına eğilmeliyiz.” dedi.

Gümüşhane’nin engelli yaşamında örnek bir il olmasını temenni ettiğini belirten Vali Mayda, “Gümüşhane’de engelli vatandaşlarımızın kimseye bağlı kalmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarından kendi başlarına hizmet alabilmesini mümkün kılacak projeleri hayata geçiriyoruz. Kamu binalarında engelli asansörlerinin hizmete sokulmasına öncelik verdik.  Belirli bir zamana yayarak ilimizin altyapısı engelli yaşamının refah seviyesini arttıracak ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde gelişecektir.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2012, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER