Gümüşhane’de baharın yüzünü göstermesiyle birlikte, toprakla buluşmayı bekleyen fidanlarda pazara indi.
Salı günleri kurulan halk pazarında İzmir Ödemiş’ten getirdiği fidanları satan Recep Özcan (44), fidanları ilk kez bugün satışa çıkardığını ve vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Elma, armut, kiraz, dut, kayısı, vişne, böğürtlen, ahududu, ceviz, erik ve üzüm gibi fidanları tüketici ile buluşturan Özcan, özellikle Gümüşhane coğrafya ve iklimine uygun olan fidanları seçtiklerini söyledi. Vatandaşların elma, armut gibi meyve çeşitlerine rağbet ettiklerini kaydeden Özcan, fidanların fiyatlarının önceki yıl olduğu gibi tanesi 7,5 lira olduğunu ifade etti.
Vatandaşlara fidanları seçme noktasında da tavsiyelerde bulunan Özcan, “Vatandaşlar fidanı seçerken önce köküne sonra sertifikasına baksınlar. Fidanın bol köklü olması gerekiyor. Yaralanmamış, gövdesinin düzgün, aşı yerinin belli olması lazım.” dedi.
Fidanları satarken nasıl dikileceği konusunda da bilgi veren Özcan, budayıp verdiği fidanlar için dikilecek yerde en önemli olayın toprağının temiz, taşsız, yanmış gübreyle karıştırılmış olması olduğunu söyledi. Özcan, dikerken de fidanının yanına ona destek olacak şekilde çubuk dikerek fidanı rüzgardan korumaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan Gümüşhane’de üretilen fidanların ise mevsim şartları nedeniyle önümüzdeki haftalarda pazara inmesi bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 16:17
Salı günleri kurulan halk pazarında İzmir Ödemiş’ten getirdiği fidanları satan Recep Özcan (44), fidanları ilk kez bugün satışa çıkardığını ve vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Elma, armut, kiraz, dut, kayısı, vişne, böğürtlen, ahududu, ceviz, erik ve üzüm gibi fidanları tüketici ile buluşturan Özcan, özellikle Gümüşhane coğrafya ve iklimine uygun olan fidanları seçtiklerini söyledi. Vatandaşların elma, armut gibi meyve çeşitlerine rağbet ettiklerini kaydeden Özcan, fidanların fiyatlarının önceki yıl olduğu gibi tanesi 7,5 lira olduğunu ifade etti.
Vatandaşlara fidanları seçme noktasında da tavsiyelerde bulunan Özcan, “Vatandaşlar fidanı seçerken önce köküne sonra sertifikasına baksınlar. Fidanın bol köklü olması gerekiyor. Yaralanmamış, gövdesinin düzgün, aşı yerinin belli olması lazım.” dedi.
Fidanları satarken nasıl dikileceği konusunda da bilgi veren Özcan, budayıp verdiği fidanlar için dikilecek yerde en önemli olayın toprağının temiz, taşsız, yanmış gübreyle karıştırılmış olması olduğunu söyledi. Özcan, dikerken de fidanının yanına ona destek olacak şekilde çubuk dikerek fidanı rüzgardan korumaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan Gümüşhane’de üretilen fidanların ise mevsim şartları nedeniyle önümüzdeki haftalarda pazara inmesi bekleniyor.