Gümüşhane’de Ramazan ayıyla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ilde faaliyet gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelindeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarının Ramazan ayı boyunca etkin şekilde denetleneceğini ifade etti.
Denetimleri en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırdıklarını kaydeden Birşen, denetimlerde Gıda Kontrol görevlilerinin işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşullarını kontrol ettiklerini söyledi.
Denetimlerin amacının tüm halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Birşen, “Planlanan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılmakta, gıda üretimi yada satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmekte” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 15:19
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen vatandaşların daha temiz, daha sağlıklı ve daha güvenilir gıda tüketmesi amacıyla il genelindeki tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim noktalarının Ramazan ayı boyunca etkin şekilde denetleneceğini ifade etti.
Denetimleri en çok tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yoğunlaştırdıklarını kaydeden Birşen, denetimlerde Gıda Kontrol görevlilerinin işyerlerinin kayıt ve onay belgeleri, asgari teknik ve hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşullarını kontrol ettiklerini söyledi.
Denetimlerin amacının tüm halkın güvenilir gıda tüketmesini sağlamak olduğunu ifade eden Birşen, “Planlanan denetimlerin yanı sıra 174 Alo Gıda Hattı'na yapılan şikâyetlere bağlı olarak program dışı denetimler de gerçekleştirilmektedir. Denetimler sırasında, gıda kontrol görevlilerince eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine uyarılar yapılmakta, gıda üretimi yada satışına uygun olmayan durumlarda yasal işlem uygulanmaktadır. Çiftlikten sofraya gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yapılan bu çalışmaların yanı sıra tüketicilerimize de büyük görev düşmektedir. Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekmekte” dedi.