Gümüşhane’de HTŞ/FEC/ENC terör örgütüne operasyon

Gümüşhane’de Emniyet güçleri dini istismar eden terör örgütlerinin Gümüşhane ve ülkede eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilip engellenmesine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Gümüşhane’de HTŞ/FEC/ENC terör örgütüne operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde haklarında HTŞ/FEC/ENC Silahlı terör örgütü kapsamında çalışmalar yaptığı yönünde bilgiler bulunan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Şüpheliler M.Ş., A.G., F.K., E.T., A.E ve V.K’nın il merkezindeki evlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, çeşitli mahkemelerce toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap ile 66 bin 200 TL, 31 bin 10 Euro, 300 dolar, 11 adet çeyrek altın ve 1 adet gram altına el konuldu.

Şüpheliler yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adli makamlarca yurt dışına çıkış yasağı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER