Gümüşhane’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

2015 yılında düzenlenen mesleki eğitim, işbaşı ve girişimcilik programları ile 2015 yılında düzenlenen toplum yararına programların değerlendirildiği toplantıya, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda yaptığı sunumda, Türkiye İş Kurumu’nun, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını aktif işgücü programları ile gidermek, iş ve meslek danışmanlığı aracılığı ile işveren danışmanlığı yapmak, iş arayanları işe yerleştirmede aracılık yapmak, anket çalışmaları ile işverenlerin güncel ve gelecekteki işgücü ihtiyaçlarını belirlemek, aktif istihdam politikaları ile mesleksizlik sorunu ve nitelik eksikliğini ortadan kaldırmaya çalışmak, pasif istihdam politikaları ile kısa süreli gelir desteği sağlamak gibi birçok hizmet sunmasının yanında, 2012 Nisan ayından beri, daha önce Çalışma Bölge Müdürlüklerinin sunmuş olduğu tüm hizmetleri de yerine getirmeye başladığını belirten İŞKUR Gümüşhane İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, "Ocak ayında onaylanan Yıllık Eğitim Planı kapsamında meslek kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik uygulama eğitimleri konusunda çalışmalarımız yapılmıştır. Bu çalışmalar sonunda 1 adet Kürtün ilçemizde istihdam garantili kuaförlük kursumuz açılmış, bu kursa halen 14 kadın devam etmekte olup, kursumuz 14/07/2015 tarihinde sona erecektir. Tarım Bakanlığı ile yapılan protokol sonucunda iki ilçemizde “Sürü Yönetimi Elemanı” kursu açılmış olup, 06/04/2015 tarihinde sona eren kurslarımıza 46 kişi devam etmiştir. Yine, Girişimcilik Uygulama Programının ilki Gümüşhane merkezde başlatılmış, 21 kişi eğitimi bitirerek belge almaya hak kazanmıştır. İkinci program ise 6 Mayıs’ta Gümüşhane merkezde başlatılacaktır.” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE’YE PASTACILIK VE HARİTACILIK DALLARI GELİYOR

Kurul üyelerinin söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda, Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanına bağlı ‘Pastacılık’ dalının açılması ile Gümüşhane Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Harita- Tapu- Kadastro alanı ve ‘Haritacılık’ dalının açılması konuları görüşüldü.

Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Vali Yavuz, istihdam konusunda devletin elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini fakat istihdama ihtiyacı olanların da aynı hassasiyet ve duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirterek, “Devletimiz tarafından sunulan işbaşı eğitim yapılması sistemiyle işin iyi bir şekilde öğrenilmesi gibi güzel bir imkân iyi bir şekilde değerlendirilmeli. Çocuklarımızın meslek edinme, maişetini ve rızkını temin etme konusunda, ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünün de gereği olarak ne verilebilirse okul çağında verilebilir düşüncesiyle hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin de bu konuda ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum. Bu konudaki hassasiyetinizden dolayı, başta İŞKUR müdürümüz Dilek Hanım olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER