Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler Geliştirme Merkezi (İŞGEM) toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bünyamin Kocaoğlu ve DOKA yetkilileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, “Organize sanayi bölgemiz Torul tarafına yapılmış olsaydı Trabzon’a yarım saat mesafede Trabzon’da olmayan ve birçok avantajı içerisinde barındıran çok güzel bir OSB olurdu. Büyük bir fırsatı kaçırmışız. Şuanda limana 1,5 saatlik bir mesafedeyiz. Arada çok ciddi bir yol problemi var. İŞGEM projesi, bu sefer Torul mevkiine yapılmış fakat bu proje Organize Sanayi Bölgesinde olmasını daha makbul görüyordum. Eğer OSB’de olmuş olsaydı elektrik, doğalgaz, içme suyu gibi problemler yaşanmayacaktı. Yapılan proje önemli bir proje olduğu için önümüze bakmamız gerekiyor. Şehrimize Pestil- Köme imalatında önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
Torul Harmancık köyü mevkiindeki Gümüşhane İŞGEM projesinin inşaat aşamasının yüzde 30 seviyesinin olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Yılsonu itibariyle İŞGEM inşaatının bitmesini amaçlıyoruz. Bu süreç içerisinde önümüzdeki hafta işlerin yürümesi ve hızlanması için bir şirket kuracağız ve görevlendirme yapacağız. Elektrik hattı problemi ise en kısa sürede çözülecek. İŞGEM projesinde sadece Pestil-Köme değil diğer mamullerinde ambalajlanması için gerekli önerileri değerlendirmeye alınması sağlanacak. Bölgedeki önemli bir konuma sahip olmalıyız” dedi.
DOKA Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Uzmanı Oğuzhan Şatır ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın proje otoriteri olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında 8 milyon 120 bin 665 Avro bütçeli, Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Şatır, projenin amacının Gümüşhane’nin girişimcilik alt yapısını geliştirmek olduğunu söylerken proje kapsamında inşaat, müşavirlik, teknik yardım ve tedarik başlıklı ana konularına değindi.
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2017, 16:53