Gümüşhane’de kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için yürüyüş düzenlendi

Gümüşhane’de düzenlenen “Kadın ve Çocuk Cinayetlerine Dur De” yürüyüşü geniş bir katılım ve farkındalık çalışmalarıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de kadın ve çocuk cinayetlerine dur demek için yürüyüş düzenlendi

Etkinlikte şiddet mağduru kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla yol boyunca stratejik noktalara yerleştirilen gençlerin elindeki dövizlerle desteklendi. Her durakta, fotoğrafları taşıyan gençler, öldürülen kadın ve çocukların kimliklerini okuyarak toplumun vicdanına seslendi. Bu güçlü anlarda yürüyüş korteji sloganlar atarak, bir sonraki durağa kadar ilerledi. Bu koreografi, yürüyüş boyunca etkinliğe katılan herkesin derin bir duygusal bağ kurmasını sağladı.

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Gümüşhane Şubesi, TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilciliği ve Gümüşhane Kültür, Sanat, Turizm Dayanışma ve Kadın Girişimciler Derneği’nin iş birliğiyle organize edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başlayıp Fatih Parkına kadar devam eden yürüyüş sonunda Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Acet tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Şiddete karşı toplumsal farkındalık konusuna vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin şiddet olaylarını önlemede önemli olduğunu belirten Acet, kadınlar ve çocukların hayatın en değerli varlıkları olduğunu, onların güvenliği, huzuru ve mutluluğunun herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Acet, “Kadınlar ve çocuklar, toplumun yarınlarıdır. Bugün burada toplanarak, onların yaşam haklarını korumak için bir adım daha attık. Bizler, toplumsal şiddetin sona ermesi için güçlü bir duruş sergiliyoruz. Şiddetin her türlüsü, toplumumuzun vicdanında derin yaralar açarken, bu olaylara karşı sessiz kalmak kabul edilemez. Ayrıca bağımlılık gibi toplumsal sorunlar da şiddetle yakından ilişkilidir. Bağımlılık sadece bireylerin değil, ailelerin ve toplumun da yaralar aldığı büyük bir sorundur. Bu tür sorunlarla mücadele ederek, şiddet olaylarının önüne geçebiliriz. Kadınların ve çocukların daha güvenli bir geleceğe sahip olması için bağımlılıkla mücadeleyi de sürdürmeliyiz. Bugün bizlerle yürüyen, sesimize güç katan herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Farkındalık yaratmak ve bu toplumsal soruna dikkat çekmek için burada bulunan her bir kişi, daha güvenli ve eşit bir dünya için bir adım atmıştır. Bu yolculukta yan yana olmaktan gurur duyuyoruz. Kadınlar ve çocuklar için ses olmayı sürdüreceğiz. Hepinize tekrar katılımınız için teşekkür ediyoruz, unutmayın: Birlikte güçlüyüz!” dedi.

Ardından Genç Yeşilay Başkanı Aslı Ersoy, yürüyüşe katılanların adına basın açıklamasını okuyarak katılımcılara ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER