Gümüşhane’de kiraların en az ve en fazla arttığı mahalleler belli oldu!

Türkiye’nin önemli emlak analiz siteleri arasında yer alan Endeksa, konut veri analizlerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, Gümüşhane’de son bir yılda en fazla hangi mahallelerde kira artışı yapıldığını ortaya koydu.

Gümüşhane’de kiraların en az ve en fazla arttığı mahalleler belli oldu!

Veri analizi ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan Endeksa, Gümüşhane’de bulunan konutların kira bellerine ilişkin son bir yılda yaşanan fiyat değişimlerini paylaştı. Endeksa’nın paylaştığı Eylül verilerine bakıldığında, kentte  ortalama 17.036 TL ile en fazla kira artışı yaşanan mahalle Oltanbey olurken en az kira artışı ise Yeni Mahalle oldu.

“17 bin 036 TL İle Oltanbey İlk Sırada”

Gümüşhane’de kira bedellerinin en yüksek olduğu mahalle ortalama 17 bin 608 TL ile Oltanbey oldu. İkinci sırada ise Özcan Mahallesi yer aldı. Özcan Mahallesinde ortalama kira bedelleri 15 bin 607 TL oldu. Üçüncü sırada ise İnönü Mahallesi yer aldı. İnönü Mahallesinde ortalama kira bedelleri 14 bin 852  TL oldu. Dördüncü sırada ise Bağlarbaşı Mahallesi yer aldı. Bağlarbaşın’da ortalama kira bedelleri 14 bin 249 TL olurken beşinci sırada ise Çamlıca Mahallesi yer aldı. Çamlıca’da kira bedelleri ortalama 13 bin 617 TL olduğu görüldü.

“9 Bin 180 TL İle Yeni Mahalle İlk Sırada”

Gümüşhane’de kira bedellerini son bir yıl içinde en az yükseliş gösterdiği mahallenin ise Yeni Mahalle olduğu kaydedildi. Endeksa’ya göre Yeni Mahalle'de ortalama kira fiyatları 9 bin 180 TL olarak yer alırken ikinci sırada ise Karşıyaka Mahallesi yer aldı. Karşıyaka’da kiralar ortalama 12 bin 33 TL olarak belirlenirken üçüncü sırada ise 12 bin 222 TL ile Hasanbey Mahallesi yer aldı. Karaer Mahallesi 12 bin 793 TL ile dördüncü sırada yer aldı. 

Haber: Zeynep KAYA

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2024, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER