Gümüşhane’de "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf sergisi açıldı

Gümüşhane’de 13. Tarım Orman ve İnsan fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in de katılımıyla açıldı. Sergi 1 Şubat’a kadar açık kalacak.

Gümüşhane’de "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf sergisi açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğrafların sergilendiği “Tarım Orman ve İnsan” sergisinin açılışı Gümüşhane Valiliği giriş salonunda gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Vali Alper Tanrısever, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, DKMP Şube Müdürü İlbeyi Aydın ile kurum amirleri ve davetleriler katıldı. 

6 farklı kategoride toplam bin 210 katılımcının 6 bin 635 eserle katıldığı yarışmada 8 eser ödüle layık bulunurken, 120 eser de sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Sergi 1 Şubat’a kadar ziyarete açık kalacak. 

Sergide en beğendiği fotoğrafın Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan Örümcek Ormanları’nın fotoğrafı olduğunu vurgulayan Vali Alper Tanrısever, “Türkiye’nin farklı noktalarından çok değerli sanatçıların Tarım ve İnsan temalı fotoğraf yarışmasındaki eserlerini inceleme fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden güzel ama bize göre en güzeli Kürtün Örümcek Ormanları’nda çekilen fotoğraf oldu. Önümüzdeki bahar veya yaz aylarında biz de Gümüşhane’de, Gümüşhane temalı bir fotoğraf yarışması yaparak ilgilileri illimize davet edip onlara Gümüşhane’nin güzelliklerini, tarımını, doğasını, turizmini ön plana çıkarmaları konusunda yardımcı olacağız” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
YAVUZ KOÇ
YAVUZ KOÇ - 8 ay Önce

hep boş işler... kardeşim bi kerede şu memlekete o yatırım bu yatırım geliyor diye haber ne zaman yapılacak. Saygılar

yusuf sadık eğitimci gaxeteci-yazar
yusuf sadık eğitimci gaxeteci-yazar - 8 ay Önce

Tarım Orman müdürlüğünün resim sergisine bendenişzde katıldım. Fotoğraflar ilgi çekici idi ama ne yazıkkı halktan ve okuyanlardan kimsecikler orad yoktu Gazetecilerden kuşakkaya Gümüş koza demokrat gümüşhane DHA. ve Sabah gazetesi muhabirleri vardı. daire möüdürleründen defterdar kültür müdürü. DSİ temsilen Baki yalçın Kahve ve lok.başkan ibrahim Sosyal dayanışma vakıf müdürü İHA. bilemedin bir işi daha.
Müdür bey kusuruma bakmasın. Fot. Ve resim den biraz anlarım izlemeden zevj aldım ama onca eser arasında GÜMÜŞHANE den bir bilemedin 3 eser ancak vardı. Bizim aldiğimiz eğitimde bir işmi yapıyorsun Önce yakun çevre. Değerli, bir Valim,iz sohbet ediyordu. İlgisi oranında bir daire müdürü Ben 7 yıldır gümüşhane de görev yapaıyoru demişti Vali bey. Yağmur dereye gittin mi? Efendim HAYIR. cevabı müdürü terletti. Çünkü daha ne konuşuyorsun otur. diyerek azarlamıştı. Demekki Gümü
şhaneiçin biraz doğa yürüyüşü yapmak lazım Vilayetin vali g,irişi salonu duvarlarında en az 7o tanae tuırzm hayvamncılık mera ve orman görünytülri var. İnşAllah kimse alınmaz.

SIRADAKİ HABER