Gümüşhane’de yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Gümüşhane’de yaya geçitlerindeki çizgiler kırmızıya boyandı. 

Vali Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediyesi önündeki yaya geçidini beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, kurum amirleri ve öğrencilerle birlikte kırmızıya boyadı. 

Etkinlikte ellerinde döviz taşıyan öğrenciler daha sonra kullandıkları akülü araçlarla yaya geçidinde bulunan yayalara yol verdi, kendilerine dağıtılan düdükleri çalarak yayaları ve araçları uyardı. 

Etkinliğin ardından konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Buradaki amacımız, İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ve önderliğinde ülkemize yaya öncelikli trafik vizyonunu geliştirmek, yaya öncelikli trafik bilincini geliştirmek, başta evlatlarımız olmak üzere toplumumuzun bütün kesimlerine yayayı önceleyen, insanı önceleyen trafik vizyonunu tesis edebilmek. Bu yıl da yine İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla bütün okullarımızda, bütün yaya geçitlerinde, trafiğin her yerinde trafik eğitim parklarında çocuklarımızla birlikte toplumumuzun bütün kesimleriyle birlikte ellerimizde bayraklar, ağzımızda düdüklerimizle birlikte ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ diyeceğiz. Bu çerçevede yayanın trafiğin odağı olduğunu her yerde anlatacağız” dedi. 

Programa katılan öğrencilerden Bora Pehlivan ise günlük hayatta da hep yaya geçidi kullandığını belirterek, “Yaya geçitlerine araçlar yaklaştığında insanların geçmesini beklemesi lazım. Yaya geçitleri olmazsa insanlar yoldan karşıya güvenli bir şekilde geçemez. Kırmızı çizgi yaya geçitlerinin önemli bir parçası” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER