Gümüşhane'deki Şiddetli Yağış

Tekke Beldesinde sular altında kalan bahçelerde ufak adacıklar oluştu. Çilek bahçesi sel sularına teslim oldu.

Gümüşhane’de dün geceden beri etkili olan yağmur yağışı, Tekke Beldesindeki bahçelerin göle dönmesine neden olurken, bahçelerdeki taş yığınları adacıklara döndü.

Merkeze bağlı Tekke Beldesinde, yağışın etkisi ile Harşit çayındaki su seviyesinin aşırı yükselmesi sonucu özellikle elma bahçeleri ile vatandaşların bahçeleri sular altında kaldı.

Bazı evlerin zemin katları da yağış nedeniyle sular altında kalırken, bahçelerde toplanarak istiflenen taş yığıntıları bahçenin sular altında kalması nedeniyle adacıklara döndü.

Tekke Beldesi Karakaya Mevkiinde deneme olarak çilek bahçesi yapan Nurettin Aydoğdu’ya ait bahçe ise tamamen kullanılamaz hale geldi. Suyun şiddeti ile bahçenin etrafındaki çitler yıkılırken, bahçedeki çileklerin bir kısmını da sel götürdü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı örnek bahçesi sular altında kalan Aydoğdu, diktiği çileklerin hep sele gittiğini, hem fidelerin hem de sulama sisteminin tahrip olduğunu söyledi.

Dikilen fidelerin bir kısmını selin söküp götürdüğünü, bir kısmını da kullanılamaz duruma geldiğini kaydeden Aydoğlu, “Yeniden çilek isteyip dikim yapacağız. Bahçemizi yeniden yapacağız. Bölgeyi komple su altında kaldı. Çayın kenarında ki yüksek tümsekten taşarak bahçelerimize geldi. Beldemizde bütün bahçeleri su bastı. Dikime hazır vaziyette bekliyordu. Allah’tan dikim yapılmadan bu felaket ortaya geldi.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2013, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER