AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin ve Gümüşhane menşeli ürünlerin marka değerinin yükseltilmesi çalışmalarına özel hassasiyet gösteriyor.
Doç. Dr. Kemalettin AYDIN yaklaşık iki ay önce Gümüşhane’de Tarım ve Hayvancılık ile ilgilenen yetkilileri tek tek davet ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanlarının yüksek katılımı ile gerçekleştiren istişare toplantısında hemşehrilerinin kendilerine ilettiği tüm sorunların takibini kararlılıkla sürdürüyor. Toplantıya katılan Pestil ve Köme üreticilerinin de talepleri arasında yer alan Pestil ve Kömenin markalaşması için de yoğun çaba sarf ediyor.
Gümüşhane’de düzenlenen Tarım Zirvesinden sonra yine Gümüşhane’de Pestil ve Köme üreticilerini tek tek davet ederek taleplerini dinleyen Doç. Dr. Kemalettin Aydın, katılımcıların görüşlerini tek tek not etmişti. Gümüşhane Pestil ve Kömesinin bir dünya markası haline gelmesi için üretim koşullarından, paketlenmesine gıda kodeksi düzenlenmesinden raf ömrüne kadar birçok alanda çalışma yapılması gerekliliğinden hareketle bir sonraki toplantının yine Gümüşhane’de gerçekleşmesi girişimlerini sürdüren Doç. Dr. Kemalettin Aydın oluşturulan çalışma ekibi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bürokratlarını bir araya getirdi.
Pestil ve Köme standartlarının ve markalaşmasının görüşüldüğü son toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ar- Ge Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, TAGEM Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ, Bursa Gıda Araştırma Enstitüsünden Orhan Eren ve Ahmet Kılınç, KTÜ’den Gıda Mühendisi Oktay Yıldız, Gümüşhane Üniversite Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Huri İlyasoğlu ve Gümüşhane Pestil Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki KARA katılarak yol haritasını belirlediler ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2013, 16:00
Doç. Dr. Kemalettin AYDIN yaklaşık iki ay önce Gümüşhane’de Tarım ve Hayvancılık ile ilgilenen yetkilileri tek tek davet ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanlarının yüksek katılımı ile gerçekleştiren istişare toplantısında hemşehrilerinin kendilerine ilettiği tüm sorunların takibini kararlılıkla sürdürüyor. Toplantıya katılan Pestil ve Köme üreticilerinin de talepleri arasında yer alan Pestil ve Kömenin markalaşması için de yoğun çaba sarf ediyor.
Gümüşhane’de düzenlenen Tarım Zirvesinden sonra yine Gümüşhane’de Pestil ve Köme üreticilerini tek tek davet ederek taleplerini dinleyen Doç. Dr. Kemalettin Aydın, katılımcıların görüşlerini tek tek not etmişti. Gümüşhane Pestil ve Kömesinin bir dünya markası haline gelmesi için üretim koşullarından, paketlenmesine gıda kodeksi düzenlenmesinden raf ömrüne kadar birçok alanda çalışma yapılması gerekliliğinden hareketle bir sonraki toplantının yine Gümüşhane’de gerçekleşmesi girişimlerini sürdüren Doç. Dr. Kemalettin Aydın oluşturulan çalışma ekibi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bürokratlarını bir araya getirdi.
Pestil ve Köme standartlarının ve markalaşmasının görüşüldüğü son toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ar- Ge Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, TAGEM Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ, Bursa Gıda Araştırma Enstitüsünden Orhan Eren ve Ahmet Kılınç, KTÜ’den Gıda Mühendisi Oktay Yıldız, Gümüşhane Üniversite Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Huri İlyasoğlu ve Gümüşhane Pestil Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki KARA katılarak yol haritasını belirlediler ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar.