Gümüşhaneli kadınlar girişimcilik ve kooperatifçilik için eğitimde birlik oldu

Gümüşhane’nin ilk kadın kooperatiflerinden Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, girişimci kadınlara yönelik eğitim programı düzenledi.

Gümüşhaneli kadınlar girişimcilik ve kooperatifçilik için eğitimde birlik oldu

Gümüşeller Restoranın toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Eğitim Uzmanı Cüneyt Örkmez tarafından “Kadın Girişimciliği ve Kooperatifçiliğinde Yol Haritaları” konuları anlatıldı.

Eğitim programına kooperatif başkan ve üyeleri, yerel işletme sahibi girişimci kadınlar ve iş kurmak isteyen girişimci adayları katıldı.  

Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştirilen ve kooperatifler ve kadın işletmelerine yol gösteren, sürdürülebilir kooperatifler ve yerel işletmelerin kurulmasını ve gelişmesini ve kadın istihdamının artırılmasını amaçlayan programının Gümüşhane’de gerçekleşmesi için örnek bir kadın dayanışması gerçekleştirildi. 

Program boyunca Yerel Kalkınma için Kadın Girişimciliği (Sürdürülebilir İş Modelleri - Kooperatfiçilik ve İşletmecilik), Yerel ve Kırsal İş Fikirleri (Başarılı Örnekler), Ürün Geliştirme, Üretim Planlama (Ne Üretelim Ne Satalım?), Değer Önerisi Tasarımı ve Müşteri Odaklılık Yönetim ve Verimlilik Becerileri, Kurumsal İç İletişim ve Pazarlama İletişimi, Kişisel, Kurumsal İmaj ve Temsil, Kooperatifler ve Yerel İşletmelerde İş Döngüsü, Gümüşhane için ticarileşebilir fırsatlar ve markalaşma, yaratıcılık ve yenilikçilik ile değer yaratma yollarının keşfi, ekip çalışmasında performansı artıran uygulamalar, dünyada başarılı yerel işletmeler ve kooperatifler, değişimi tutuşturan başarı hikayeleri, maliyet, fiyatlandırma ve karlılık yeni pazar bulma, iş planlama, ölçme ve değerlendirme konuları etkili öğrenme yöntemleri kullanılarak eğitim uzmanı Cüneyt Örkmez tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Konrad Adenauer Stıftung (KAS) Türkiye Temsilciliği tarafından da desteklenen ve 5 gün süren program keyifle ve ilgiyle takip edilirken program sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kadın katılımcıya Vali Yardımcısı Bahar Kaya’nın katıldığı törenle sertifikaları teslim edildi.

Gümüşeller Kadın Kooperatifi Başkanı Yüksel Kandemir, bu eğitimin Gümüşhane’de gerçekleşmesinin kadın emeği için bir dönüm noktası olacağını ifade ederek etkinliğe katılan ve destek verenlere teşekkür etti. 

Etkinliğin sonunda Vali Yardımcısı Bahar Kaya ve Kooperatif Başkanı Yüksel Kandemir ile denetim kurulu başkanı Duygu Sena Kurt ve eğitimci Cüneyt Örkmez’e plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER