Gümüşhane'nin Kepekli Ekmeği Yoğun İlgi Görüyor

Gümüşhane’de değirmen unuyla taş fırınlarda yapılan ve kepek oranı yüksek olduğu için hazmı kolay olan köy ekmeği büyük ilgi görüyor.

Gümüşhane'nin Kepekli Ekmeği Yoğun İlgi Görüyor
Gümüşhane’de değirmen unuyla taş fırınlarda yapılan ve kepek oranı yüksek olduğu için hazmı kolay olan köy ekmeği büyük ilgi görüyor.

Buğday unu, maya, su ve çok az tuz karışımından meydana gelen ekmek özellikle bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sağlıklı beslenmek isteyen herkes için ideal bir ürün olarak il dışına da satılıyor.

Gümüşhane’de fırın işletmecisi Mustafa Zengin, vatandaşın yeni lezzetiyle kepekli ekmeğe büyük ilgi duyduğunu söyleyerek, kepekli undan ve az tuzlu üretilen ekmeğe daha fazla talep olduğunu belirtti. Zengin, kepekli ekmeğin sadece kilo sorunu gibi rahatsızlıkları olanlar tarafından tüketildiği anlayışının yanlış olduğunu, sağlık sorunu olmayan insanlar tarafından da tercih edildiğini ifade ederek, kepekli ekmeğin aynı zamanda fırınlanarak kurtulmuşuna da yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2013, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER