Akademik Alanda Uluslararası Tanınırlık
Scopus, dünyanın en geniş kapsamına sahip akademik atıf ve özet veri tabanlarından biri olup, prestijli bilimsel dergileri kapsamakta. Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi’nin bu platformda yer alması hem derginin hem de Üniversitenin bilimsel alandaki gür sesini uluslararası akademik topluluğa duyurmasını sağlayacak.
Değerlendirme ve Kabul Süreci
Scopus İçerik Seçim ve Danışma Kurulu (CSAB) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, bilimsel niteliği, içerik kalitesi ve titiz hakemlik süreciyle dikkat çekti, derginin yayın süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütüldüğü ifadelerine yer verildi. Scopus değerlendirme kurulunun geribildirimleri doğrultusunda, derginin uluslararası etkisini daha da artırmak için editör kurulu ve yazar kadrosunun küresel bir yapıya kavuşturulması planlanmakta.
Derginin Scopus’a dahil edilmesiyle birlikte 1 ay içinde Scopus’un “Accepted Titles” listesinde yer alacak ve makaleler Scopus veri tabanı üzerinden uluslararası akademik topluluğun erişimine sunulacak.
Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi’nin Scopus’a kabul edilme süreci hakkında açıklamalarda bulunarak, bu önemli başarının Üniversite için büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bu başarı, sadece dergimizin bilimsel niteliğinin bir göstergesi değil, aynı zamanda Üniversitemizin akademik alandaki saygınlığının uluslararası düzeyde tanınmasının da bir sonucudur. Scopus’un, dergimizi kabul etme kararında, bilimsel yayınların kalitesi, içerik zenginliği ve titiz hakemlik süreci gibi kriterlere büyük önem verdiği aşikârdır. Dergimizin bu prestijli platformda yer alması, Üniversitemizin bilimsel faaliyetlerinin küresel ölçekte daha geniş bir kitleye ulaşması adına önemli bir fırsat oluşturacaktır. Bu süreci başarılı bir şekilde tamamlamamızda emeği geçen başta mevcut baş editörler Doç. Dr. Mehmet Ali Gücer ve Öğr. Gör. Salih Türk olmak üzere, derginin kuruluşundan bu yana emeği geçen editörlere ve özellikle Doç. Dr. Serhat Dağ, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Tahsin Bostancı, Prof. Dr. Ferkan Sipahi ve mevcut editörler Prof. Dr. Duygu Özdeş, Prof. Dr. Ebru Emine Şüküroğlu, Prof. Dr. Enver Akaryalı, Prof. Dr. Fatih Döner, Prof. Dr. Halil Yolcu, Prof. Dr. İbrahim Turan, Prof. Dr. Mehmet Merdan, Prof. Dr. Necati Çelik, Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, Prof. Dr. Serkan Öztürk, Doç. Dr. Fevzi Topal, Doç. Dr. Lale Cona, Doç. Dr. Nihan Güngör, Doç. Dr. Onur Araz, Doç. Dr. Osman Komut, Doç. Dr. Recep Çakmak, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Akar, Dr. Öğr. Üyesi Berna Genç, Dr. Öğr. Üyesi İlker Erkan, Dr. Öğr. Üyesi M. Tuğçe Tunç Odabaş, Dr. Öğr. Üyesi Samet Tonyalı, Dr. Öğr. Üyesi Şener Aliyazıcıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Merve Karataş, Dr. Öğr. Üyesi Yasin Oğuz ve Dr. Serdar Keskin’e teşekkür ederim. Dergimizin uluslararası bilim dünyasındaki etkisini artırarak büyük akademik projelere öncülük etmeye devam edeceğini duyurmaktan mutluluk duyarım” dedi.