GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Tarım ve Turizm Paneli için Gümüşhane’de

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, Gümüşhane’de bir dizi ziyarette bulundu. 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, Tarım ve Turizm Paneli için Gümüşhane’de

Başkan Yalçın, beraberindeki heyetle Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Gümüşhane Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi’nde görüşmeler gerçekleştirdi.

GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, GÜSİAD Trabzon Temsilcisi Mehmet Üçüncüoğlu, Gümüşhane Akademisyenler Platformu yönetim kurulu üyesi Prof.Dr. Oktay Yıldız, GÜSİAD Torul Temsilcisi Recep Selvi ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle Gümüşhane’de kamu ve yerel yönetimlerle faaliyet alanlarının geliştirilmesine dönük görüş alışverişi, değerlendirmeler ve toplantılar gerçekleştirildi.

Ziyaretlerin hem GÜSİAD hem de Gümüşhane adına faydalı bir etkinlik olduğunu kaydeden GÜSİAD Genel Başkanı Dr. Yalçın, “Bu görüşmeler için heyette bulunan arkadaşlarımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza, bilgilerine eksik etmeyen yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Program kapsamında ilk önce Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’a hoş geldin ziyareti yaptıklarını belirten Yalçın, “GÜSİAD’ın faaliyet alanlarına ilişkin bilgilendirmeler yaptık. Şimdiye kadar Gümüşhane Valilerimizle derneğimiz arasında yapmış olduğumuz çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgiler verdik. Ayrıca Gümüşhane’de Tarım ve Turizm başlıklı planladığımız panele ilişkin içerik görüşmesi yaptık. Sayın Valimizi İstanbul’a üyelerimizle birlikte yapacağımız bir toplantıya davet ettik. Bu davetteki amacımız Sayın Valimizin Gümüşhane ile ilgili kısa ve orta vade çalışma planları, iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının bu planları olan katkıları konusunda görüş ve alışverişi yapmak olacaktır. Kendileriyle adı geçen bu konulara ilişkin ufuk birliğimiz oluştu. Bundan çok memnuniyet duyduk. Sayın Valimiz yerelin gelişiminin kentin tüm dinamikleriyle birlikte hareket etmekten geçtiğini bu sebeple, özellikle il dışındaki hemşerilerimizle organize olup katma değeri yüksek program etkinlik ve iş planlarıyla bu süreçleri yönetmek istiyoruz dediler” diye konuştu.

Başkan Yalçın, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve heyetiyle yaptıkları görüşmeye dair de şu ifadeleri kullandı: “Toplantıda yönetim kurulu ve meclis üyeleri de hazır bulundular. Oldukça verimli bir toplantı gerçekleşti. Bölgeye dönük etkinlik planlarımızdaki iş birliklerimizi gündeme aldık. Özellikle yerelde yapılacak yatırımlara ilişkin üye hemşerilerimiz ve iş insanlarını davet edecek tanıtacak modeller üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Turizm ve tarım panelimizi aynı zamanda odamızın da paylaştığında yürüteceğiz. Sayın Başkanımız ayrıca Gümüşhane’de fırsat yatırım alanları konusunda çok önemli çalışmalar yaptılar ve bu dosyayı bize takdim ettiler. Önümüzdeki günlerde Sayın Başkanımızı İstanbul’a davet ederek genişletilmiş bir divan toplantısıyla buradaki paydaşlık süreçlerimizi ve yatırım alanlarına dönük muhtemel işbirliklerini değerlendirmiş olacağız.”

Devamında Turizm ve Tarım ve Osman İl Müdürleriyle ayrı ayrı görüşerek Vali Baruş’un da yönlendirmeleriyle söz konusu panele ilişkin içerik görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Yalçın, “Her iki müdürümüzü de aynı zamanda üyelerimizle buluşmak üzere görüşme planlamaları yaptık. Bunları da kendileriyle paylaştık. Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sayın Ahmet Kıraç ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Nihal Sürmeli hanımefendiye değerli ilgileri ve iş birliği konularında mutabakatları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gümüşhane temasları kapsamında Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’i ziyaret ettiklerini açıklayan Yalçın, “Bölge için yapılacak, iş dünyasını ilgilendiren alanlara ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Panelle alakalı kendilerine de bilgilendirmeler yaptık Gümüşhane Belediyesinin de bu panelde paydaşlığı programa değer katacaktır” dedi.

Son olarak GÜSİAD Gümüşhane Şubesinin Danışma Kurulunda yer alan Gümüşhane Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanlığını ziyaret ettiklerini aktaran Yalçın, “Dekanlık kurulumunda resmi destekçi kurumlar arasında yer almaktayız. Fakültemiz dekanı Sayın Gülsüm Çalışır hocamıza da teşekkür ediyoruz.  Ziyaretimizde gerçekleştirdiğimiz görüşme ve toplantılar bizim açımızdan son derece verimliydi. Önümüzdeki süreçte etkinlik planları artırılmış motivasyonu yüksek programlarda buluşma arzu ediyoruz sayın valimiz belediye başkanımıza ve temaslarını yürüttüğümüz kıymetli yöneticilerimize yeni tüm kurulumuz adına teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER