Güvende Yaylası’nda yorgun merminin isabet ettiği kadın yaralandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 4 yaşındaki kız çocuğuyla birlikte yayladaki evine gitmek isteyen kadına yorgun mermi isabet etti. Merminin sol kolundaki atardamara isabet ettiği öğrenilen kadın tedavi altına alındı. 

Güvende Yaylası’nda yorgun merminin isabet ettiği kadın yaralandı

Edinilen bilgiye göre dün gece saatlerinde Kürtün ilçesine bağlı Güvende Yaylası’nda meydana gelen olayda Elceğiz Köyü’nde ikamet eden ve Güvende Yayla Şenlikleri için dün akşam saatlerinde Güvende Yaylası’na gelen Emine Bulut (50), beraberinde 4 yaşındaki kızı Azra Bulut ile yaylada bulunan evine gittiği esnada sol koluna yorgun mermi isabet etti. 

Sol kolunda bulunan atardamara isabet eden mermi nedeniyle yaralanan Emine Bulut kanlar içerisinde yere yığıldı. İhbar üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Atardamarına isabet eden yorgun mermi nedeniyle çok kan kaybeden talihsiz kadın, 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ilk olarak Kürtün Devlet Hastanesi’ne buradan da Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Tedavi altına alınan Emine Bulut’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, jandarma ekipleri yorgun merminin kim tarafından ateşlendiğini bulmak için çalışma başlattı. 

Diğer yandan Jandarma ekiplerinin yaz başından beri sürekli “Mutluluğa Kurşun Sıkmayalım, Hiçbir Canın Geleceğini Karartmayalım” sloganıyla havaya sıkılan yorgun mermi çekirdeğinin yaralanmalara ve can kaybına neden olabildiği yönündeki uyarıları bir kez daha hatırlatıldı.

Jandarma konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gümüşhanemiz genelinde her yıl düzenlenen yayla şenliklerinde, düğünlerde ve uğurlamalarda silahla ateş edilmesine müsaade etmeyerek mutluluğumuza hüzün ve gözyaşı karıştırmayalım. Biliyorsunuz ki havaya sıkılan yorgun mermi çekirdeği, yaralanmalara ve can kaybına neden olabilmektedir” ifadeleri kullanmıştı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER