Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Ağustos ayında son bulan proje ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda il merkezi ve merkez köylerinde okuyan yaklaşık 6 bin öğrenci suç ve suçla mücadele yöntemleri konusunda eğitildi.
Çeşitli sportif faaliyetler ve gezilerin yer aldığı projenin son halkası olan dergi ise hazırlanarak ildeki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın organlarına dağıtıldı.
Toplam 48 sayfadan oluşan ve içerisinde Gümüşhane’nin tanıtımı, tarihi ve turistik yerlerinin fotoğrafları, SODES ve Toplum Destekli Polislik kavramı üzerine çeşitli yazıların yer aldığı dergide, proje faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler kaliteli görsellerle aktarıldı.
Katılımcılık, şeffaflık, hesap verebilirlik, insan hak ve hürriyetlerine saygının modern devletlerin polis teşkilatının en belirleyici özelliği olduğunu kaydeden İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, müdürlük olarak SODES kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde başarılı bir şekilde uygulanan “Güvenli Gümüşhane” projesinin demokratik polislik uygulamalarına güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.
Bugünün suçlularının geçmişin çocukları olduğu gerçeğinden hareketle, bugünün çocuklarının gelecekte suçlu olmaları için yüz yüze iletişim kullanarak suçtan uzak tutma yolları ve suça sürükleyebilecek faktörleri onlara anlatmanın önemine dikkat çeken Yüksel, projenin huzur kenti olarak bilinen Gümüşhane’nin gelecekte de huzur kenti olarak anılması yönünde büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.
Haberin Kaynağı: Recep Ergin
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2011, 14:37