Hadi çocuklar Yaz Kur’an Kursuna

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, 2019 yılı yaz Kur'an Kurslarının ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun’ sloganıyla başladığını belirterek, tüm velileri çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına göndermeye çağırdı.

Hadi çocuklar Yaz Kur’an Kursuna

Gümüşhane Diyanet-Sen Başkanı Mürsel Gergin, 2019 yılı yaz Kur'an Kurslarının ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun’ sloganıyla başladığını belirterek, tüm velileri çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına göndermeye çağırdı.

Gergin, yaptığı açıklamada her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kurslarının ülke genelinde 90 bini aşkın cami ile binlerce Kur'an kursunda eğitime başladığını, 8 hafta boyunca devam edecek kurslarda binlerce çocuk Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alacaklarını söyledi.

Çocukların bu kurslara gönüllü olarak geldiğini kaydeden Gergin, “Üstelikte eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakârlık yaparak geliyorlar. Dolayısıyla kurslarda eğitim veren hocalarımızın onları motive etmesi, sıkmadan ama; vermesi gerekenleri de onların seviyesine inerek, bazen oyunla, bazen ödüllendirme sistemiyle vermesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü çocuklarımızın dine, din görevlilerine, camilere, Kur’an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekânlar Yaz Kur’an Kursladır. Dolayısıyla kursları veren hocalarımızın üstüne büyük sorumluluk düşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslar başlamadan önce eğiticilere yönelik verdiği seminerleri bu açıdan olumlu karşılıyoruz. Ayrıca camilere çocuk oyun alanlarının açılması, cami cemaatinin çocukları azarlamaları konusunda uyarılması gibi gelişmeler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı camiye alıştırma konusunda güzel gelişmeler. Ancak yaz Kur’an kurslarının kalitesinin artırılması için yeni çalışmalarla kursların verimliliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Her yıl bu kurslarda çocuklara Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreten İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticilere üstün gayretlerinden ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür eden Gergin, “Bu yıl da çocuklarımızın Yüce kitabımızı ve dinimizi öğrenmeleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyoruz. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve onun içeriği ile tanıştırmak, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için bütün velilerimizi çocuklarını Yaz Kur’an kurslarına göndermeye çağırıyoruz. Hadi çocuklar Yaz Kur’an Kursuna… Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur’an olsun” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER