Harşit Çayında kano etkinliği düzenlendi

Gümüşhane’de yoğun bir şekilde kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Torul köprüsünün altında Harşit Çayı üzerinde kano etkinliği yapıldı.

Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından birisi olan Harşit Çayı uzun yıllar sonra sportif bir faaliyete ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilciliği ortaklığında gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası kutlama programı kapsamında Torul ilçesindeki tarihi köprünün olduğu alanda etkinlik düzenlendi.

Kanolarla bugüne kadar köprünün üzerinden geçen sporcu ve antrenörler bu kez tarihi köprünün altından, Harşit Çayı üzerinde kanoyla geçti.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Osman Yılmazer, “Avrupa Spor Haftası 81 ilimizde aynı anda kutlanıyor. Biz de çeşitli spor etkinlikleri yapıyoruz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte. Bugün de Torul ilçemizde etkinlik yaptık. Buradaki tarihi köprünün altında bir kano etkinliği düzenledi. Harşit Çayında Torul’un tarihi köprüsünde güzel bir etkinlik oldu. Şehrimizin ve Torul’un turizmine de katkı sağlamak istedik. Bu vesileyle herkesi spor yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Torul Gençlik Merkezi çalışanlarından Mehmet Bayraktaroğlu ise “Avrupa Spor Haftası nedeniyle bugün güzel ilçemizde bu tarihi köprümüzün altında kano gösterisi yapmak istedik. İnşallah gençlerimize bu sporu da öğretip faydalı bir şekilde kanocu yapmak istiyoruz. Senelerdir tarihi köprümüzün üzerinden geçiyorduk. Bugün de altından geçmek nasip oldu. İnşallah Torul’da yaşayan gençlerimizi ve 29 yaş üzerini kano yapmaya bekliyoruz” diye konuştu.

Antrenörlerden Tolga Yılmazer de “Bugün Harşit Çayımızda Avrupa Spor Etkinlikleri kapsamında kanoyla tarihi köprü altında gezi düzenledik. Herkesi spora davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER