Haydi Gümüşhane son bir nefes daha

Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastalığıyla mücadele eden 11 aylık Yunus Emre Kaçan bebek için Valilik onaylı başlatılan kampanyada yüzde 70 seviyesine ulaşıldı.

Haydi Gümüşhane son bir nefes daha

Vatandaşların ve STK’ların desteğiyle devam eden kampanyada tedavi için gerekli olan 1 milyon 819 bin doların yüzde 70’ine tekabül eden kısmı toplanırken, kalan yüzde 30’luk kısmın Yunus Emre bebeğin doğum günü olan 11 Ocak’ta tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak oranları paylaşan Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, hedeflerinin 11 Ocak’ta yüzde 100’e ulaşarak Yunus Emre’ye nefes olmak olduğunu söyledi.

“SMA hastası Yunus Emre Kaçan’a Nefes Ol” kampanyasını 21 Haziran 2022 tarihinde Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in oldukça kısa bir sürede çıkardığı olduğu yardım toplama izni ile başladığını hatırlatan Demirağ, “Başta Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere hayırsever hemşerilerimiz ve ülkemizin dört bir yanındaki gönüllülerimiz sayesinde hamdolsun ki 15 Aralık itibariyle yüksek Dolar kuruna rağmen bir rekor kırarak yüzde 70 seviyesine ulaşmıştır. Sürecin başında Yunus Emre’nin dedesi olan İmdat ERYILMAZ abimizin Kent Konseyimizde bizi ziyaret ederek destek istemesi ve tabiri caiz ise “İMDAT” demesi üzerine memleketimizin gücünü, yardımseverliğini, zor günde nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olabileceğini göstermek maksadıyla Gümüşhane Belediye Başkanımız Sn. Ercan Çimen ile birlikte, hemşerilerimize “Yunus Emre’ye Nefes Olalım” çağrısı yaptık. Bu çağrımızın ardından Yunus Emre’ye gönül vermiş gönüllülerimiz ve yardımsever hemşerilerimizin gayretleri ile yüksek Dolar kuruna rağmen kısa sürede bu seviyeye gelindi hamdolsun. Kampanya sürecinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimiz ile birlikte çıkardığımız tavsiye kararlarımız ile Gümüşhane Belediyemiz bünyesindeki otopark Yunus Emre’ye tahsis edilerek, gelirinin Yunus Emre’ye bağışlanmasına karar verildi. Yunus Emre otoparkından 6 aylık sürede yaklaşık 1 Milyon liralık gelir elde edildi ve Yunus Emre’nin Gümüşhane Valiliği bünyesindeki bağış hesabına yatırıldı. Ayrıca yapılan kermesler ve diğer organizasyonlarda Belediye Başkanımız Sn. Ercan ÇİMEN ve Zabıta Müdürümüz Sn. Mustafa CEYLAN desteğini Yunus Emre’den esirgemedi. Gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki birçok hemşerimiz, esnafımız, iş insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız kampanyaya destek oldular. Kampanyanın son derece titizlik içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde bu seviyeye gelmesinde emeği ve desteği olan herkese müteşekkiriz” dedi.

Gelinen noktada artık kış sezonunda bağış standı kurulması ve kermes yapılmasının soğuk ve yağışlı havalarda zorlaşacağından dolayı özellikle şehirde faaliyet gösteren büyük maden ve inşaat firmalarını, sanayi işletmelerini, tüm yerel esnaf ve şehir dışındaki Gümüşhaneli iş insanlarını, Gümüşhane STK’larını bu hayırda yarışmaya Yunus Emre’nin Gümüşhane Valiliği izinli resmi bağış kampanyasına destek olmaya davet eden Demirağ, “Hedefimiz, Yunus Emre’nin doğum günü olan 11 Ocak’ta ilacına kavuşmasını sağlamak. İnşallah hep birlikte, el ele vererek şehrimizin çaresiz bir bebeğinin hayatını kurtaracağız ve bu sevaba hep birlikte nail olacağız. Gümüşhane’nin ve Gümüşhanelinin farkını tüm Dünya’ya göstereceğiz” diye konuştu.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan yaklaşık 34 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 11 aylık Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 11 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER