Hidronik Tamamlayamadı...

Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Otomasyon Bölümü tarafından 'Hidronik' adıyla hazırlanan hidromobil TÜBİTAK'ın yarışını tamamlayamadı.

Hidronik Tamamlayamadı...
Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Otomasyon Bölümü öğrencilerinin, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Hidromobil Yarışmasına katılmak için sponsor bulamayınca, çevreden topladıkları hurdaları kullanarak yaptıkları hidromobil yarışı tamamlayamadı.

Güneş ve hidrojen enerjili araçlar olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenen 2013 Alternatif Enerjili Araç Yarışları Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Güneş ve hidrojen gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçların piste çıktığı yarışlara 40 üniversiteden 62 araç başvurdu. Formula G-Güneş Enerjili Araç Yarışları'na 34 takım ve 39 araç, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araç Yarışları'na 22 takım ve 23 araç katıldı. Yarışmaya Gümüşhane Üniversitesi’nden katılan Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin hazırladıkları ve "hidronik" adını verdikleri araç teknik sorunlardan dolayı bitiş çizgisini göremedi.

Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte Hitit, Süleyman Demirel, Cumhuriyet ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin araçları ise teknik sorunlardan dolayı bitiş çizgisini göremedi.

HİDROMOBİL'le ilgili daha önce yaptığımız haberi okumak için BURAYI tıklayınız...

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER