İl Genel Meclisini Şubat ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları tamamlandı.

İl Genel Meclisini Şubat ayı toplantıları sona erdi

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan toplantıların ilk birleşiminde İl Özel İdaresi makine parkında bulunan iş makinası, araç ve diğer teçhizatların 2024 yılı kira bedellerinin belirlenmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan -Bütçe Komisyonuna sevk edildi. 

Gündemde yer alan Kürtün İlçesi Taşlıca Köyü sınırları içerisindeki 137 ada 1 nolu parselin imar planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar-Bayındırlık, Tarım Hizmetleri ile Çevre Sağlık Komisyonlarına sevk edildi.

Toplantıda İl Özel İdaresinin borçlanma yol ile araç satın alınması hakkındaki teklif yazı, Plan – Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Komisyona sevk edilen ilgili gündem maddesi ile ilgili hafta boyunca çalışma yürüten komisyon üyeleri hazırladıkları raporu meclise sundu. Mecliste görüşmeye alınan komisyon raporu daha sonra oylanarak, kabul edilirken, Kelkit İlçesi Aşut Köyü sınırlarındaki taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek İmar- Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi. 

Gündemin bir diğer maddesi olan Merkez Sarıçiçek Köyü sınırlarındaki 106 ada 15 nolu taşınmazın köy yerleşme planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar- Bayındırlık, Çevre-Sağlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

Devam eden birleşimde Merkez Çamlıköy Köyü sınırlarındaki 435 ada 3 nolu parselin imar planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek İmar-Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi. İlgili gündem ile çalışma yürüten İmar-Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonları rapor hazırlayarak meclise sundu. Meclis daha sonra komisyon raporlarını ayrı ayrı görüşerek, kabul etti.  

Meclis toplantılarının 4. birleşiminde ise Köse İlçesi Yeni Mahallede 313 da 15 nolu parseldeki hisseli 1000,09 metrekare yüzölçümlü arsanın İl Özel İdaresi payına düşen 578,66 metrekaresi ile 313 ada 18 parselde bulunan 250,18 metrekare yüzölçümlü arsanın satışı ile ilgili İmar-Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi. 

Birleşimde ayrıca merkez Bağlarbaşı Mahallesi 251 ada 1 nolu parselde bulunan betonarme taşınmazın düzensiz göç ile mücadeleye ilişkin, göçmen ön kabul ve sevk merkezi olarak kullanılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü adına en az 2 yıl süreyle tahsis edilmesiyle ile ilgili İmar-Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi. 

Meclis Toplantılarının son birleşiminde ise Merkez Süleymaniye Mahallesinde bulunan çay bahçesinin kiraya verilebilmesi için Personel A.Ş adına tahsisinin kaldırılması hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER