İletişim Fakültesi DÜS sıralamasında ilk dörde girdi,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in öncülüğünde hazırlanan 2017 yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) yayımlandı. 

İletişim Fakültesi DÜS sıralamasında ilk dörde girdi,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in öncülüğünde hazırlanan 2017 yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) yayımlandı. 

Prof. Dr. Karadağ ve Prof. Dr. Yücel, geliştirdikleri ve 2017 yılı için hazırlayarak yayıma sürdükleri DÜS’ün amacını, devlet üniversitelerinin ve fakültelerinin, akademik teşvik puanlarına göre sıralanarak, Türk üniversite sistemine farklı bir veri kaynağı sağlamak olarak açıkladılar. 2017 yılı için hazırlanan raporda, 2016 yılında akademik teşvikten faydalanan üniversitelerin dikkate alındığını belirttiler. Yazarlar ayrıca ilk kez 2015 yılında uygulamaya konulan akademik teşvik puanlamasında, 2016 yılında bir artış olduğunu da dile getirdiler.

Akademik teşvik yönetmeliği denilen kavram, devlet yüksek öğretim kurumu elemanlarının dokuz faaliyet türünden akademik teşvik puanlarının hesaplamasını ve bu puanlara göre teşvik ödemesi almalarını düzenlemekte. Öğretim elemanlarının performansları dokuz faaliyet türünde puanlanmakta olup, adı geçen faaliyet türleri; proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, tebliğ, ödül başlıklarını taşıyor. Bir öğretim elemanının akademik teşvikten yararlanabilmesi için bu dokuz faaliyet alanından en az 30 puan alması şartı aranıyor. Akademik teşvik puanlarının hesaplanmasında en yüksek puan sınırı 100 olarak belirtilirken, öğretim elemanlarının birden fazla alanda faaliyetlerini sağlamak amacıyla, her bir faaliyet alanından alabileceği en yüksek puan 30 ile sınırlandırılıyor.

Üniversitelerin akademik teşvik puanlarının temel alınarak hesaplandığı DÜS 2017 sıralamasında, Gümüşhane Üniversitesi sıralamaya dahil edilen ve 2006 yılından sonra kurulan tüm devlet üniversiteleri arasında 44’üncü oldu. Söz konusu sıralama; yukarıda da açıklandığı üzere üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının (Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman, Uzman) bir yıl boyunca sergiledikleri akademik performanslarına göre geliştirilen bir sistem esasına dayanıyor. 

2017 yılı için hazırlanıp, sunulan DÜS raporunda GÜ İletişim Fakültesi’nin Türkiye genelindeki devlet üniversiteleri içinde yer alan iletişim fakülteleri arasındaki yeri ise 4’üncü sıra olarak belirlendi. Buna göre GÜ İletişim Fakültesi, 50-54,5 puan aralığı ile akademik teşvik puanlamasında Hacettepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden sonra 4’üncü olarak büyük bir başarıya imza attı. 

İletişim Fakültesi öğretim elemanlarının akademik teşvik puanlamasında Türkiye’deki devlet üniversitelerinin benzer fakülteleri arasından sıyrılarak, ilk 4’e ulaşmalarını büyük bir memnuniyetle karşıladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:

“Üniversitemiz birimleri içinde özellikle İletişim Fakültemiz çok daha güçlü. Öğrenci ve öğretim elemanlarımızca hazırlanan belgesel, film gibi eserler ülkemiz içinde ve yurt dışında düzenlenen yarışmalarda çok sayıda ödül almakta. Zaten 2017 yılının Ekim ayına kadar geçen sürede alınan ödül sayısı 10’u buldu. Bu gelişmeyle İletişim Fakültemizin öğretim elemanları yüzümüzü bir kez daha güldürdü. Türkiye çapında köklü üniversitelerin İletişim Fakülteleri ile aynı kulvarda olduklarını gösterdiler. Bu, gurur verici bir durum. Fakültemiz öğretim elemanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER