İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu tamamlandı

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi tarafından açılan yaz okulu tamamlandı.

İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu tamamlandı

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan, İlim Yayma Cemiyeti olarak dini ve manevi değerleri benimseyen, vatanının ve milletinin gelişmesine katkı sağlayacak gençler yetiştirmek amacıyla yıllardır Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaz okulları açtıklarını ve bu yıl ülke genelindeki yaz okullarının 123 şubede yaklaşık 8 bin 640 öğrenciye hizmet verdiğini aktardı.

Gümüşhane’de 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulunda açtıkları yaz okulu kapsamında öğrencilerin eğitimcilerin özverili çalışmaları neticesinde Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, adab-ı muaşeret ve Peygamber Efendimizin hayatını konu edinen siyer bilgileri edinme fırsatı bulduklarını kaydeden Varan, bunun yanında, sportif, kültürel, sanatsal ve gezi programlarına katılarak hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini desteklediklerini söyledi.

Öğrencilerin yaz okulunda edindikleri Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri hayatlarına tatbik ettikleri takdirde bundan sonraki yaşamlarına hayırlar katacağını, onları kötülüklerden koruyacağını ve düzgün bireyler olmalarına vesile olacağını ifade eden Varan, “Bu yaz okulu programı, öğrencilerimizin manevi dünyalarını zenginleştirirken, aynı zamanda topluma faydalı bireyler olmaları yolunda önemli bir adım atmalarını sağladı” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti vesilesiyle Türkiye’de bu hizmetleri öğrencilerle buluşturdukları için Allah'a şükrettiklerini dile getiren Varan, “Çünkü İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinde insanlar dinini öğrenememekte, İslamı yaşayamamakta ve en temel hakları olan yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Bize düşen görev, dünyada barışı ve sevgiyi yaymak için daha çok çalışmak ve bu tür müesseselere maddi ve manevi destek vermektir. Son olarak, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunu yaz okulu için bize açan okul yönetimine ve Milli Eğitim Müdürümüz Adnan Gürbüz’e, yaz tatilinden feragat ederek öğrencilerimize hizmet veren hocalarımıza ve yine öğrencilerimizi teşvik eden, bizimle buluşmasını sağlayan velilerimize teşekkür ederiz. Özverili ve sabırlı bir şekilde dersleri takip eden öğrencilerimizin gözlerinden öpüyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER