İlk rektör adayı Prof.Dr. Demirci oldu

Gümüşhane Üniversitesinde mevcut rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın’ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle 2016 yılında yapılacak olan rektör seçimlerinde ilk adaylığını açıklayan Gümüşhaneli Prof. Dr. Erkol Demirci oldu.

İlk rektör adayı Prof.Dr. Demirci oldu
Gümüşhane Üniversitesinde mevcut rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın’ın görev süresinin dolacak olması nedeniyle 2016 yılında yapılacak olan rektör seçimlerinde ilk adaylığını açıklayan Gümüşhaneli Prof. Dr. Erkol Demirci oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maçka Meslek Yüksekokulu’nda çalışan Gümüşhane’nin Torul ilçesi nüfusuna kayıtlı Demirci, yaptığı açıklamayla adaylığını resmen kamuoyuna duyurdu.

Yöneticilik deneyimleriyle bilimin ışığı altında akademik-idari personeli ve öğrencileri ile birlikte Gümüşhane’nin güzide kurumlarından biri olan Gümüşhane Üniversitesinin nitelik olarak üst seviyelere taşımak için Rektör adayı olduğunu belirten Demirci, “Konuşan, tartışan ve fikir üreterek emin adımlarla hedeflerine yürüyen dinamik bir üniversite için önceliği sahip olduğu insan gücüne veren; şeffaf, katılımcı, demokratik ve liyakat esaslarına dayalı bir yönetim anlayışı ile yola çıkmış bulunmaktayım. Ülkemizin ve şehrimizin bu güzide kurumunun ulusal ve uluslararası alanda üst sıralarda yer alması, üniversite-şehir bütünleşmesinin sağlanması ve her anlamda katkı yapan, yol gösteren bir kurum olması başlıca hedeflerim olacaktır” dedi.

Türkiye’nin aydınlık yarınlarına katkı yapacak, donanımlı ve çağdaş kuşaklar yetiştirmeyi çok önemsediğini kaydeden Demirci, “Bu hedefi gerçekleştirirken anlaşma ve uzlaşma becerisini kazandırarak, geleceğin barış ve demokrasi kültürünü edinmiş bireylerini yetiştirecek bir anlayış sergilemek gerekir. Bu nedenle kendisiyle barışık, doğa ile barışık, yaşadığı sosyal ve fiziksel çevre ile barışık, farklı kültürlerle barışık gençler yetiştirmenin, ülkemiz insanlarının birlikteliği için vazgeçilmez olduğunu düşünmekteyim. Üniversiteler öz kaynaklarını kullanarak, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak hayata geçirecekleri projeler ile bulundukları ilin kapasitesini güçlendirmeleri yanında, bireysel ve sosyal yapının gelişmesine de katkıda bulunurlar. Bu bağlamda Gümüşhane Üniversitesi öncelikle bulunduğu ilin sosyo-ekonomik kalkınmasına somut katkılar sağlama arayışı içerisinde olmalıdır. Geleceğin donanımlı bireylerini yetiştirmeyi hedefleyen bir Üniversite olarak da disiplinler arası araştırma ve eğitimin gereklerini yerine getirme gayreti içinde olmanın ve bunun için akademik personele her türlü desteği sağlamanın önemli olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Erkol Demirci kimdir?

1966 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu aynı ilçede tamamladıktan sonra, Trabzon Tarım Meslek Lisesi’nde başladığı lise öğrenimini Bayburt Tarım Meslek Lisesi’nde birincilikle bitirdi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden 1986 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. Aynı bölümün Fitopatoloji Anabilim Dalı’nda 1987 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı, Yüksek Lisans çalışmasını 1988; TÜBİTAK Yurt içi Doktora Bursu da aldığı Doktora çalışmasını ise 1991 yılında tamamladı. Aynı Anabilim Dalına 1992’de Yardımcı Doçent olarak atandı, 1997’de Doçent unvanını kazandı ve 2002 yılında da Profesör kadrosuna atandı. Halen 2012 yılında geçiş yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Maçka Meslek Yüksekokulu’nda çalışmaktadır.

Biri TÜBİTAK, biri DPT, 20’si Üniversite Araştırma Fonu tarafından desteklenen olmak üzere toplam 22 projede yönetici veya araştırmacı olarak yer aldı. Diğer taraftan, yöneticiliğinde yedi yüksek lisans ve altı doktora tezi tamamlandı; ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyede çeşitli dersler yürüttü. CIHEAM Yurt Dışı Bursu ile 20-30 Nisan 1998 tarihleri arasında Cordoba-İSPANYA’da alanı ile ilgili bilimsel bir kursa katıldı.

Prof. Dr. Erkol DEMİRCİ’nin ikisi kitap, ikisi kitapta bölüm yazarlığı, 24 adedi SCI veya SCI-Expanded kapsamında olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış toplam 98 makale, bildiri ve kitabı bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

İdari deneyim

Görev Unvanı

Görev Yeri

Yıl

Rektör Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Erzurum

2006-2008

Genel Sekreter

Atatürk Üniversitesi, Erzurum

2000-2004

Müdür

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka MYO, Trabzon

2013-Devam ediyor

Senato Üyeliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon

2013-Devam ediyor

Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato Üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Erzurum

2006-2008

Yönetim Kurul Üyeliği

Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Erzurum

2001-2004

Yönetim Kurul Üyeliği ve Vakıf Genel Sekreterliği

Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı, Erzurum

2002-2004

Komisyon Üyeliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kalite Komisyonu, Trabzon

2016-Devam ediyor

Komisyon Üyeliği

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, Erzurum

2000-2004

Bölüm Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka MYO, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Trabzon

2014-Devam ediyor

Bölüm Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka MYO, Gıda İşleme Bölümü, Trabzon

2013-2014

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü, Erzurum

2011-2012

Bölüm Başkan Yardımcılığı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü, Erzurum

1996-2000

Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü, Erzurum

1996-2001, 2003-2006, 2008-2012

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER