İlk siftah Ülkü Ocaklarından 

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Ahilik Haftası nedeniyle bugün il genelinde sabah namazının ardından içerisinde Ahilik Haftası kutlama mesajı, Ahilik Duası ve siftah parası olan zarfları yaklaşık bin işletmeye bıraktı.

İlk siftah Ülkü Ocaklarından 

Bugün sabah namazından sonra il merkezi ve tüm ilçelerde esnafın kapısına eş zamanlı olarak siftah zarfı bırakıldı. Sabah dükkânını açmaya gittiğinde zarfı gören çok sayıda esnaf ise Ülkü Ocaklarının sergilediği bu duyarlılığı memnuniyet ile karşıladı.

37. Ahilik Haftası kapsamında hem toplumda bir farkındalık oluşturmak hem de gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Ülkü Ocakları Gümüşhane il Başkanı Sadık Coşkun önderliğindeki gençler ve teşkilat mensupları içerisinde 1 TL ve Ahilik Duasının yer aldığı zarfları sabahın erken saatlerinde dükkânların kapılarına bıraktı. 

“Siftah bizden bereketi Hak'tan”

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Ülkü Ocakları Gümüşhane il Başkanı Sadık Coşkun, “37. Ahilik Haftası kapsamında içerisinde Ahi Evran’ın Ahiler Duası ve siftah parasının olduğu zarfları esnaflarımızın kapısına bırakmak istedik. Bunu yaparken de kimseyi ayırmadık bütün esnafımıza vermeye çalıştık. Bugün sabah namazının ardından il merkezi ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak zarflarımızı dağıttık” dedi.    

Başkan Coşkun ayrıca bu anları sosyal medya hesabından yayınlayarak, "Ahilik haftası münasebetiyle ilimizde faaliyet gösteren tüm esnafımıza Ahi duası ve siftah zarfı bırakılmıştır. İşleri bereketli Allah yardımcıları olsun" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER