Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen yarışmaya projeleriyle katılan öğrencilere ödülleri Prof. Dr. Ahmet Durmuş Konferans Salonu’nda düzenlenen bir etkinlikle verildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi Modül-2 Sorumlusu Prof. Dr. Nafiz Maden gerçekleştirdi. Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Maden üniversite olarak büyük fikirlerin çıkış noktası olan inovasyon yarışmalarını desteklediklerini dile getirdi.
Prof. Dr. Nafiz Maden’in konuşmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Merkezi Proje Uzmanı Eren Yılmaz tarafından “İnovasyon ve Girişimcilik Yolculuğuna Başlarken Atılması Gereken Adımlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
Proje Uzmanı Yılmaz sunumunda yaratıcı bir fikrin uygulanmamış olması, ticari başarı veya kar getirmemiş olmasının inovasyon olmadığını belirterek, “Ar-Ge, teknolojik inovasyonun ön koşuludur. Ar-Ge sonucu ortaya çıkan yenilikler girişimci bir bakış açısı ile ele alınıp ticarileştirildiğinde, ortaya inovasyon çıkar” dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Destek Hizmetleri sorumlusu Öğr. Gör. Serhat Ünver de “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Programların tanıtımı ve başvuru için gerekli şartları sunumunda yer veren Öğr. Gör. Ünver, TÜBİTAK ve BİDEB hakkında da bilgiler vererek öğrencilere başarılar diledi.
Moderatörlüğünü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın yaptığı yarışmanın jüri üyeliğini Prof. Dr. Rıdvan Şahin, Doç. Dr. Yasemin Tatlı ve Dr. Öğr. Üyesi Hayati Türe yaptı. Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yarışmaya katılan 33 proje arasından yapılan değerlendirme sonrasında içerisinde ücretsiz kamp gezileri, yemek ve kırtasiye ödülleri olmak üzere toplam 12 proje ödüle layık görüldü.
Öğrencilerin projeleriyle yarışmaya gösterdikleri ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “İnovasyon ve girişimcilik, günümüz dünyasında hayati öneme sahip kavramlardır. Üniversitemizde gerçekleştirilen söz konusu yarışmanın gençlerimizin yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları geleceğe hazırlamak adına düzenlendi. Yoğun ilgiyle gerçekleşen bu yarışmada gördüğümüz projeler, gençlerimizin ne kadar yetenekli olduğunu ve geleceğe ne kadar umutla baktıklarını bir kez daha göstermiştir. Gençlerimizin kendi alanlarındaki potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlayan yarışmada ödül alan projeler, sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda topluma ve endüstriye katkı sağlayabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak, gençlerimizin inovatif düşüncelerini desteklemeye ve onları cesaretlendirmeye devam edeceğiz. Onlara sağladığımız bu destek, geleceğin liderleri olarak onların başarılarını taçlandırmalarına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle de öncelikle tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüz ve Teknoloji Transfer Ofisimiz olmak üzere sunumlarıyla katkıda bulunan KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Merkezi yetkililerine ve yarışmada görev alan Üniversitemiz öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.”