Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) 3. Yönetim Yönlendirme Komitesi toplantısı yapıldı.
Ramada Gümüşhane Otelde proje takım lideri Maximillian Foodinger Maximilian Fodinger’in moderatörlüğünde yapılan toplantıda katılımcılara bilgi veren İŞGEM proje Kilit Uzmanı Dr. Ertan Uzay, İŞGEM’de bu zamana kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara ayrıntılı bir sunum yaptı.
İŞGEM Proje ofisi olarak yaptıkları duyurular ve çalışmalar ile Gümüşhane’de binden fazla kişiye ulaştıklarını ve bu kişilere düzenledikleri tanıtım toplantıları ile İŞGEM’de yer almaları için bilgilendirme yaptıklarını belirten Uzay, bu çalışmalar neticesinde İŞGEM’de yer almak için 200 müracaat topladıklarını söyledi.
DOKA ve işbirlikçi kuruluşalar ile yapılan istişareler sonucunda bu müracaatlar içerisinden bir eleme yaparak sayıyı 56’ya düşürdüklerini söyleyen Uzay, bu 56 girişimciye İŞGEM Projesi kapsamında belirlenen eğitimleri vermeye başladıklarını ve eğitimlerinde tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.
Proje uzmanı Buğra Barlas ise İŞGEM Kiracılarının Değerlendirme Kriterleri ve KOSGEB Uyumlu İş Planları üzerine bilgilendirme yaptığı toplantıda son olarak İŞGEM Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı tarafından İŞGEM mevcut durumu ve yapılabilecek ek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Toplantı soru cevap ile son buldu.
Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, DOKA Gümüşhane İl Koordinatörü Serkan Atabaş ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.