İzciler 19 Mayıs ruhuyla yürüdüler

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Kürtün ilçesine bağlı Damlıköy, Erikbeli ve Sazalan Yaylasına doğal ve kültürel tanıtım amaçlı gezi gerçekleştirdi.

İzciler 19 Mayıs ruhuyla yürüdüler

“19 Mayıs Ruhuyla Bağımsızlık Yürüyüşü” adı verilen ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ithaf edilen yürüyüş programına 41 sporcu katıldı. 

Yürüyüşe Erikbeli Yaylası’ndan başlayan sporcular buradan doğasıyla insanı adeta büyüleyen Sazalan Yaylası’na geçti. Burada doğanın tadını çıkaran sporcular dinlendikten sonra Damlı Köyüne doğru yola çıktı. 

Bol bol fotoğraf çektiren sporcular klarnet virtüözü Mehmet Turan ve kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’nın performanslarıyla da doyasıya eğlendi. 

Yaklaşık 5 saat süren programdan sonra sporcular araçlarına binerek Gümüşhane’ye geri döndü.

Programla ilgili görüşlerini belirten Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, bahar döneminde de etkinliklere devam ettiklerini belirterek  mahalli  ve milli değerler anısına saygı yürüyüşü ve anma programı etkinlikleri kapsamında Özkürtün Beldesi Sazalan Yaylası, Erikbeli Yaylası ve Damlı Köyü bölgesinde "19 Mayıs Ruhuyla Bağımsızlık Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık için başlattığı yürüyüşün (19 Mayıs1919) 105.Yılında, Atatürk, silah arkadaşları ve bugüne kadar vatan için şehit olanları rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını aktaran Küçüköner, yürüyüşe katılan tüm izci, dağcı ve doğaseverlere teşekkür etti. 

Etkinliklere devam edeceklerini belirten Küçüköner, 1 Haziran tarihinde Bayburt’un doğal ve tarihi güzelliklerini keşfedeceklerini belirterek doğaya, tarihe ve kültüre meraklı herkesi kulüp gezilerine davet etti.

Gezinin sorumlusu Halit Başer ise çok güzel bir gezi gerçekleştirdiklerini belirterek katılan herkese teşekkür etti. Milli ve manevi değerlerin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Başer, gezide birçok farklı yaştan ve kültürden katılımcı olduğunu bunun da sosyal yaşama büyük katkısı olduğunu söyledi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER