İzciler Ayder Kış Festivali’ne katıldı

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü sporcuları kültür turu kapsamında Ayder Kardan Adam Kış Festivali’ne katıldı.

İzciler Ayder Kış Festivali’ne katıldı

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda bu yıl 16 .sı düzenlenen Kardan Adam Festivali’ne Gümüşhane’den katılan 15 sporcu yağan karın keyfini çıkararak bol bol fotoğraf çekti. Yerel sanatçıların performanslarıyla horonlar oynayan sporcular, Ayder Yaylası’nın doğal güzelliğini de keşfetme şansına sahip oldu.

Programa katılan sporculardan Bilgen Yüce, festival için Gümüşhane’den Ayder Yaylası’na geldiklerini ve çok mutlu olduklarını, çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, “Yazıyla kışıyla Ayder Yaylası çok güzel bir yer. Bölgemizde böyle güzel bir yer olduğu için çok şanslıyız. Kışın böyle bir festivalin olması Ayder Yaylası’na ayrı bir renk katmış. Gümüşhane’de de böyle yaylalar var. İnşallah kendi ilimizde de aynı festivaller yapılır ve bizlerde bu festivallere katılma şansı elde ederiz” dedi.

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner de yeni yılın ilk etkinliğine tarih-kültür-medeniyet-sanat-maarif temalı zamana yolculuk kültür gezileri ile başladıklarını belirterek, “İlimizde tarihe, kültüre, medeniyete, sanata, maarife, meraklı ve kişisel gelişime açık tüm halkımızı Zamana Yolculuk Kültür Gezileri etkinliklerimize davet ediyoruz. Kulüp olarak büyük bir misyon üstlendik. Ülkemizdeki tarihi, kültürel medeniyet, sanatsal ve maarifle ilgili tüm etkinlikleri, kaynak tüm mirasları yerinde ziyaret ederek ilimizde bu konseptle eğitimli, kültürlü ve entelektüel bir kitle oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Şubat ayında da etkinliklere devam edeceklerini aktaran Küçüköner, her ay Gümüşhane’nin önemli bir değerini yad edeceklerini ve bu bağlamda Şubat ayında da şehrin efsane Belediye Başkanlarından Sebahattin Aytaç’ı yad etmek adına yürüyüş ve anma programı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 8 ay Önce

Kış sporlarına meraklılar için önerim.
Tabii buz revüsü Çıldır gölünü aratmayan Dörtkonak Dipsiz göl m bu mevsimde buz tuttu nezaman kadar 15 nisana kadar. ulaşım gayet kolay Süleymanıye için kanlıdüzde kurulan vericilere giden yolu takiben v eslki yayla ve 10 dakika yürüme ile eşsz manzara sizi bekli,yor.

yusuf sadık
yusuf sadık - 8 ay Önce

İzciler Ayder yaykasına değil. Yanı başlarındaki Dörtkonak AYLİYAS kayak merkezine gitmeli dağ sporları gösteriş içermez. AYLIYAS süleymaniyuekayapk merkezi druklarından güney iştikamatine duz bir güzergahla 2783 metre irtifadaki Yumurta gibi Aylıyasa ulaşır. yaklaşık süleymeniye sırtlarından bilemedin 45 dakika yürüyüşle bir buçuk saat..

yusuf sadık
yusuf sadık - 8 ay Önce

İzci lerle ilgil, haberi yorumlayan bendeniz . (Yusuf SADIK) "İzci Lider" Sertifikalı Ve" Oymak Başı Yardımcılığı "belge sahibidir. İzci yardım yapar zor işleri başarır Arada piknikte yapar ama izci olduklarını kanıtlayan bir kıytafetle. En azından boyunlarda kıdemine göre fular takmaları gerekir. Kimse bir şey bilmiyor zehabına sakın katılmayınız..
7

SIRADAKİ HABER