İzciler'den Bayburt’a kültür turu

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, son etkinliğinde sanatın ve doğanın iç içe olduğu Bayburt’a kültür gezisi düzenledi.

İzciler'den Bayburt’a kültür turu

Kültür gezisine 2014 yılında Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü kazanan Baksı Müzesi ile başlayan 15 sporcu eskiyle yeninin harmanlandığı, içerisinde sergilerin, etnografik eserlerin ve daha birçok sanatsal ürünün bulunduğu müzeyi incelerken müzeye hayran kaldılar. 

Sporcular daha sonra ülkenin en önemli kalelerinden biri olan ve yüzlerce yıllık tarihiyle ayakta kalmayı başaran Bayburt Kalesi’ni ziyaret etti. İhtişamıyla herkesi büyüleyen Bayburt Kalesi’nde bol bol fotoğraf çektiren sporcular program organizatöründen kale hakkında bilgi alarak oradan ayrıldı.

İzcilerin sonraki durağı 2023 yılında açılan ve Bayburt’un tarihi hafızası olan Dede Korkut Müzesi oldu. Gerek Dede Korkut gerekse de Buğla Hatun, Bamsı Beyrek gibi tarihi şahsiyetlerle ilgili önemli bilgiler ve belgeler bulunduran müze, yapılan animasyon çalışmalarıyla da ziyaretçilerini bilgilendiriyor. 

Müze ziyaretinden sonra Bayburt’un simgesi olan Ulu Cami’yi ziyaret ederek 13.yüzyılda yapılan ve Selçuklu mimarisi olan camide incelemeler yapan izciler, cami mimarisi hakkında program organizatöründen bilgi aldı.

Bamsı Beyrek Seyir Terası’nı da ziyaret ederek programı sonlandırdıklarını kaydeden Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, etkinliğe katılan sporculara teşekkür etti. 

Bayburt’un, tarihi ve doğasıyla eşsiz bir şehir olduğunu aktaran Küçüköner, tarihinin büyüklüğü ve doğasının güzelliğine rağmen Bayburt’un yeterli değeri görmediğini belirtti.  Bayburt’un Dede Korkut’uyla, kalesiyle, müzeleriyle bölgenin önemli turistik alanlarından biri olduğuna değinen Ercan Küçüköner, misyon olarak belirledikleri “Türkiyeyi Tanıtma” etkinliklerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. 

Program organizatörü Zeynel Gündüz ise Bayburt’a ikinci kez kültür gezisi düzenlediklerini belirterek her geldiklerinde Bayburt’un farklı bir özelliğini keşfettiklerini aktardı. Gündüz, binlerce yıllık tarihiyle Bayburt’un önemli bir merkez olduğunu ve yapılacak destinasyon çalışmalarıyla birlikte buranın önemli bir turizm merkezi olabileceğini söyledi. Gündüz, kendilerine gezi boyunca destek veren Selami Karaaslan ve geziye katılan tüm sporculara teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

Gümüşhane İzcilik ve Doğa Spor Kulübü bir sonraki etkinliğini 9 Haziran Pazar günü tarihi konaklarıyla ünlü Sarıçiçek Köyü’ne gerçekleştirecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER