İzciler Uğurtaşı Köyü’nde Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Gerçekleştirdiği faaliyetlerle Gümüşhane’nin doğal ve tarihi değerlerine ışık tutan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, son etkinliğini doğası ve etnik kültürüyle bölgemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uğurtaşı Köyü’nde gerçekleştirdi. 

İzciler Uğurtaşı Köyü’nde Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirdi

17 sporcunun katıldığı etkinlik, Kulat Yaylası’nda başladı. Yaylanın doğasına hayran kalan sporcular bol bol fotoğraf çektirdiler. Buradan 13 kilometrelik yürüyüşle önce Uğurtaşı Köyü’ne oradan da balık tesislerine giden sporcular yemek yedikten sonra ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Karaca Mağarası’na hareket ettiler. 150 milyon yıllık geçmişiyle ülkemizin en nadide yerlerinden biri olan Karaca Mağarası’nda incelemelerde bulunan sporcular mağara gezisinden sonra kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’nın performansıyla da doyasıya eğlendiler. 

Program sonrasında açıklama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, programın çok faydalı geçtiğini sporcuların doğaya hayran kaldığını aktardı. Bu tür faaliyetler hem şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyor hem de insanları spora özendiriyor diyen Küçüköner, faaliyetlerine hız kesmeden devam edeceklerini aktardı. Küçüköner katılımcılara ve programı organize eden Temel Bıçakçı’ya teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

Programın rehberi ve sorumlusu kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’da etkinliğin çok verimli geçtiğini belirterek katılan herkese teşekkür etti. Uğurtaşı Köyü ve çevresinin ata toprağı olduğunu aktaran Bıçakçı, bölgelerinin bakir ve keşfe muhtaç olduğunu söyledi. Tarihi birçok değerlerinin bulunduğunu ve bölgenin kamp-çadır turizmi için çok elverişli olduğunu belirten Bıçakçı, yapılacak tanıtımlarla turizmin ana kaynaklarından biri olabileceklerini aktardı. 

Kulübün bir sonraki faaliyeti Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği himayesinde çadırlı-kamp şeklinde 13-14 Temmuz tarihlerinde Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nda yapılacak. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER