İzciler yıl sonu etkinliğini Zigana’da gerçekleştirdi

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, yılın son etkinliğini Zigana Dağı’nda gerçekleştirdi. 

İzciler yıl sonu etkinliğini Zigana’da gerçekleştirdi

Torul Kalesi Cam Seyir Terasında adrenalin dolu anlar yaşayarak etkinliğe başlayan 20 sporcu, araçla ulaştıkları Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde kısa bir yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çekti. 

Buradan yaklaşık 11 kilometrelik yürüyüşle Zigana Köyü’ne geçen izciler burada dinlendikten sonra kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’nın şarkılarıyla da doyasıya eğlenerek programı sonlandırdı.

Program sonunda açıklama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner, Zigana Dağı doğa yürüyüşü etkinliğine katılan tüm izci, dağcı ve doğaseverlere teşekkür ederek “Kulüp olarak, doğa yürüyüşü, kültür gezisi ve çadırlı yatılı kamp konseptli etkinliklerimize devam ediyoruz. Bu hafta da Zigana Dağı Doğa Yürüyüşü etkinliğimizi yaptık. Doğa turizmi ve doğa sporları anlamında mükemmel bir coğrafyaya sahip olan ilimizdeki izci, dağcı ve doğaseverlere rehberlik, önderlik ve liderlik etmeyi kulüp olarak kendimize misyon edindik” dedi.

Yeni yılda doğa yürüyüşlerinin konseptini şekil ve içerik anlamında değiştireceklerini belirten Küçüköner, özel temalı, parkurlu ve görsellik anlamında da farkındalık oluşturan ve bilinç uyandıran programlar yapacaklarını söyledi. 

Gümüşhane’deki tüm izci, dağcı ve doğa severleri etkinliklerine davet eden Küçüköner, “Tüm doğa severler etkinliklerimizi sosyal medyadan takip ederek bizlere katılabilirler” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER