Beraberinde Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Yavuz Çakıroğlu, İdari Hizmetler Başkanı Hakan Çimen, Mali Hizmetler Başkanı Ekrem Akbaş, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Onur Yalçın, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Murat Polat, Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emrah Ünal, Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yunus Yalçın’la birlikte Ağız Diş Sağlığı Merkezi Toplantı Salonunda gazetecilerle buluşan Çelebi 2012 yılı ile 2015 yılı arasında yapılan çalışmaları ve planlamaları istatistiki bilgiler eşliğinde gazetecilerle paylaştı.
Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin 2012 yılı Kasım ayında kurularak faaliyetlerine başladığını il genelinde yürütülen sağlık hizmetlerinin önemli bir kısmının Genel Sekreterliğe bağlı hastanelerce yürütüldüğünü kaydeden Çelebi, sağlıkta dönüşüm programı ile hızlı bir şekilde ülkede sağlık sektörünün büyüğünü belirtti.
“ESKİDEN VATANDAŞLAR ORTALAMA YILDA 2 KEZ HASTANEYE GİDERKEN ŞİMDİ 6-7 KEZ GİDİYOR”
Vatandaşların eskiden ortalama yılda 2 kez hastaneye giderken şimdi 6-7 kez gittiğini, bunun da verilen hizmetin kalitesiyle doğru orantılı olduğunu söyledi. Gümüşhane’de 48 adet birinci basamak, 3 adet entegre ilçe hastanesi, 3 adet devlet hastanesi, 1 adet ağız diş sağlığı merkezi ile hizmet verdiklerini kaydeden Çelebi, 2012 yılına göre kıyaslamalı istatistikler aktardı.
Çelebi, 2012 yılına göre uzman hekim sayısının branş olarak arttığını, hekim dışı sağlık personelinin 234’ten 262’ye, sağlık personeli sayısının 639’dan 982’ye yükseldiğini söyledi.
“HASTANELERE MÜRACAATLAR 551 BİN 650 BİNE ÇIKTI”
Gümüşhane’nin üniversite öğrencisi ve gurbetçilerin artmasıyla birlikte insan ve personel sirkülasyonu çok fazla olan bir il olduğunun altını çizen Çelebi, 2012 yılında 551 bin 807 kişinin faydalandığı hastanelerde bu rakamın an itibariyle 483 bin 805 olduğunu, yılsonunda da 650 bine çıkmasının beklendiğini kaydetti.
Hastanelere müracaatların sayısının artmasının Gümüşhane’deki hastane ve personele güvenin arttığının da bir göstergesi olduğunu kaydeden Çelebi, 2012 yılında 16 bin olan ameliyat sayısının da 18 bin 46’ya yükseldiğini belirtti.
“KEMOTERAPİ HİZMETİ VERİLMEYE BAŞLANDI”
Diyaliz, palyatif yatak, evde bakım hizmetleri, fizik tedavi merkezi ve bu yıl hizmete giren kemoterapi merkeziyle ilgili bilgilerde aktaran Çelebi, yapımı devam eden ve yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak olan yeni Gümüşhane Devlet Hastanesiyle ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi aktardı.
50 MİLYON LİRALIK HASTANEDE SON VİRAJ
Yeni hastane binasının yüzde 90 oranında bittiğini, hastaneye ulaşımı sağlayacak olan köprünün DSİ tarafından 2016 yılı başlarında yapılacağını, yolla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Çelebi, “65 tek kişilik, 75 çift kişilik odalar olacak hastanemizde. Hepsini tek kişilik hale de dönüştürebiliriz Kurumsal hizmet anlamında gözbebeğimiz olacak. Bu yıl sonu itibariyle geçici kabul yapılabilecek. Fakat biz içine girip söküp yapmaktansa herşeyini yapıp sonra içine gireceğiz. Daha önce olmayan hizmetleri entegre edeceğiz. Vatandaşımız memnun kalacak” dedi.
“YENİ BİNALARDA YENİLENEBİLİR ENERJİYE ÖNCELİK VERİYORUZ”
Kelkit Devlet Hastanesinin 2016 yılında tadilata gireceğini, Şiran Devlet Hastanesinin yan tarafında diyaliz merkezi ve ambulans otoparkı, yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi yanında da 9 katlı, otoparklı, kreşli, hasta ve hasta yakını oteli, sağlık çalışanları için apart daireler olacak şekilde planlamalar yaptıklarını, birçoğunun ön iznini aldıklarını, bazılarının proje aşamasında olduğunu ifade eden Çelebi, ayrıca yeni hastanede yenilenebilir enerji için güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi konularında çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Çelebi, sağlık sektöründe Gümüşhane’de yapılan çalışmalarda emek veren herkese teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 15:30