Karadeniz’in 2 sıradışı tasarımcısından güç birliği

Karadeniz bölgesinin 2 sıradışı moda tasarımcısı Gümüşhane'de bir araya gelerek ortak projelerle yurtdışına açılma kararı aldı.

Karadeniz’in 2 sıradışı tasarımcısından güç birliği

Daha önce kentin coğrafi işaretli ürünleri pestil, köme ve kuşburnudan, sarı yayla çiçeklerinden, koronavirüse dikkat çekmek için de maskeden gelinlik yapan, Gümüş işlemeli gelinlikle başta Taşköprü yaylası olmak üzere birden fazla defile yapan tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak, Rizeli moda tasarımcısı Hacere Orhan’la buluştu.

Parlak, Karadeniz bölgesinin yöresel kumaşı Keşan Bezinden "HCRKeşani" markasını oluşturan Rizeli modacı Hacere Orhan’la bir araya geldi. 

Gümüşhane ziyaretinde tarihi Ataç Konağında kentin kadın kooperatif girişimcisi ve moda tasarımcısı Ayşegül Öznur Parlak’la tanışmak ve ortak projelere imza atmak için buluşan Orhan, İstanbul ve Rize'de imza attığı tasarımlarla biliniyor.

Buluşmada güçlerini birleştirerek markalaşıp yeni çalışmalar yapma kararı alan iki moda tasarımcısı kadınlara markalaşmayı ve iş hayatında birlikte başarılı olmayla ilgili projeler de yürütecek.

Yeni projelere imza atma kararı alınan buluşmada Orhan, kendi yazdığı “Keşan Buluşmaları” adlı kitabını Parlak’a hediye etti.

Ziyaretin ardından kendi markası olan “AOP” ve Orhan’ın markası olan “HCRKeşani” markasıyla çeşitli elbise, çanta tasarımları yaparak yurtdışına açılmak istediklerini kaydeden Parlak, “Farklı projelerde birlikte hareket etme kararı aldık. Bu ziyaret beni fazlasıyla memnun etti. Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcısı olan Hacere hanıma Gümüşhane’ye kadar gelerek bu buluşmayı sağladığı için teşekkür ediyorum. İki modacı arkadaş olarak markalaşıp yurtdışına açılma kararı aldık. Yurtdışında satış, defileler, tanıtımlar yapacağız. Gümüşhane özelinde Kürtün’deki bez dokumamızdan Gümüşhane’nin yöresel kumaşlarıyla tasarımlar yaparak yurtdışına satışını sağlayacağız. Çantasından kıyafetine kadar her alanda ürünler çıkararak markalaştıracağız” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necla Sonmez
Necla Sonmez - 6 gün Önce

Gençleri tebrik ediyor,başarılar diliyorum

SIRADAKİ HABER