Kelkit Atık Su Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisinin temeli atıldı.

Kelkit Atık Su Arıtma Tesisinin Temeli Atıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisinin temeli atıldı.

Belediye Başkanı Muammer Duran, İller Bankası’nın SUKAP kapsamında destek verdiği Kelkit Atık Su Arıtma Tesisinin, Cumhuriyet Mahallesi sazlar mevkiinde Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis edilen 58 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekarelik kısmına yapıldığını söyledi.

İlçenin en büyük sorunlarından birisi olan Atık Su Arıtma Tesisinin uzun bir süredir takip ettikleri bir proje olduğunu ifade eden Duran, tesis sayesinde kanalizasyon sularını arıtıp temiz bir şekilde Kelkit Çayı'na bırakacaklarını söyledi.

Tesisin 8 milyon liraya ihale edildiğini ve 8 ayda bitirileceğini kaydeden Duran, ihaleye 12 aylık bakımında dahil olduğunu belirterek, “Daha yaşanabilir bir Kelkit için uğraşlarımız devam ediyor. Atıksu Arıtma tesisi de bizim geleceğimizdir. Bu da bir çevre savaşıdır ve çevreyi koruma savaşıdır. Çevresini koruyamayan insan geleceğini de koruyamaz. O yüzden biz bugün burada geleceğimizi korumak adına gelecek nesiller ve çevre için yapılmış güzel bir tesis bırakmak istiyoruz. Atık Su Arıtma Tesisi Projesi yüzde 50 SUKAP hibe desteklidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Duran, Kelkit ilçe merkezi ile Ünlüpınar Beldesi, Özen ve Köycük köylerini de içerisine alan tesisle birlikte Kelkit çayının dere ıslahı çalışmalarının da DSİ tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2013, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER