Gümüşhane’yi Harşit ve Kelkit vadisi olarak değerlendirdiklerini, iki tarafı da ihmal etmediklerini ifade eden Vali Memiş, Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerinin içinde bulunduğu Harşit Vadisinde ceviz gibi tarımsal ürünler, turizm ve madencilik, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinin bulunduğu Kelkit Vadisinde ise tamamiyle organik tarım ve hayvancılık yapacaklarını söyledi.
“BİR MANDIRA BİR FABRİKA DEMEK. 30 MANDIRA DAHA AÇACAĞIZ”
Bu bağlamda Harşit vadisindeki ceviz seferberliğinin yanısıra Kelkit vadisinde de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Memiş, “Önümüzdeki yıl 30 adet 100 baş üzerinden mandıra kurmayı hedefliyoruz. Bir mandıra demek bir fabrika demek. Yani 30 fabrika kazandıracağız Kelkit vadisine” dedi.
“GÖLETLER BİTİNCE 350 BİN DÖNÜM ARAZİ SULANABİLİR TARIMA AÇILACAK”
Bölgedeki sulama göletlerinin 2 yıl içerisinde bitirilerek 350 bin dönüm arazinin sulanabilir tarıma açılacağını hatırlatan Vali Memiş, “Bu da hayvancılığın hammaddesi olan yem bitkilerinin maliyetlerinin düşmesi demek. Kelkit’i organik tarımın merkezi yapıyoruz. O mandıraları gittim gördüm. Biz bu sayıyı 10’ar 10’ar artıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
500 BAŞLIK DAMIZLIK HAYVAN ÜRETİMİ TESİSİ PROJESİ HAZIRLANIYOR
Vali Memiş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 500 başlık damızlık hayvan üretimiyle ilgili yeni bir projelerinin daha hazırlandığını, bu tesislerden her ilçede birer tane oluşturmak suretiyle Gümüşhane’nin kendi düve ihtiyacını kendisinin üreteceğini sözlerine ekledi.