Kelkit’te Soma Maden Şehitleri Ormanı Oluşturuldu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 400 dönümlük bir alanda “Soma Maden Şehitleri Ormanı” oluşturuldu. Ormanın ilk fidanlarını Milletvekili Feramuz Üstün ve beraberindeki heyet dikti.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 400 dönümlük bir alanda “Soma Maden Şehitleri Ormanı” oluşturuldu. Ormanın ilk fidanlarını Milletvekili Feramuz Üstün ve beraberindeki heyet dikti.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 vatandaşın anısına ilçenin İnönü Mahallesi Kiliseburnu Mevkiinde 400 dönümlük bir alanda “Soma Maden Şehitleri Ormanı” oluşturuldu. Kelkit Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte 10 bin fidanın dikileceği ormana ilk fidanları AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, ilçe yöneticileriyle birlikte dikti.

Yağışlı havada gerçekleştirilen etkinliğe Milletvekili Üstün’ün yanısıra Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Üstün, Soma’daki madende hayatını kaybedenlerin anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirterek, milletçe zor günler yaşadığımız bugünlerde en azından Soma’da şehit olan madencileri anma ve onlara vefa göstermek için hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Millet olmanın böyle bir şey olduğunu, Soma’daki acıyı direk yüreğinde hissetmek olduğunu kaydeden Milletvekili Üstün, “İnsanın insan olma özelliği odur. Sadece kendi ayağına batan dikeni değil, yanındakinin ayağına batan dikenin acısını hissetmektir. Soma’daki vatandaşlarımızın yanındayız.” dedi.

Kelkit Kaymakamı Gazel de oluşturulan alanda 10 bin fidanın toprakla buluşacağını belirterek, “Soma’daki faciadan dolayı ciğerimiz yandı. Birçok yiğidimiz, fidanımız hayatını kaybetti. Bizde acılarını biraz dindirebilmek adına onların anısına hatıra ormanı oluşturduk. İnsanlarımız eşlerini kaybettiler, evlatlarını kaybettiler, çocukları babalarını kaybettiler. Bizde burada Soma maden şehitleri anısına fidan dikiyoruz. Şehitlerimizin anısına gözümüz gibi bakacağız. 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.

Sarıçam, sedir ve akçaağaç dikilen Soma Maden Şehitleri Ormanına isteyen vatandaşların da fidan dikebileceği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2014, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER