Kemer Takmayan Yandı! 77 Lira Cezası Var

Gümüşhane Emniyeti, emniyet kemeri denetimlerini sıklaştırdı. Şehir içi ve şehir dışında yapılan uygulama ile kemer takmayana 77 lira para cezası uygulanıyor.

Kemer Takmayan Yandı! 77 Lira Cezası Var
HABERİN GALERİSİ
Kemer Takmayan Yandı!

Kemer Takmayan Yandı!

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, Gümüşhane’de şehir içinde yüzde 28 olan emniyet kemeri takma oranını artırmak için denetim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Can, yaptığı açıklamada Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda geçtiğimiz aylarda başlattıkları şehir içi radar uygulamasından çok olumlu sonuçlar aldıklarını, koordinasyon kurulu kararı doğrultusunda Eylül ayı itibari ile emniyet kemeri uygulamasına da ağırlık verdiklerini söyledi.

Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda Gümüşhane Üniversitesi ile yaptıkları ortak çalışmada Gümüşhane’de ki sürücülerin emniyet kemeri takma oranını tespit ettiklerini kaydeden Can, emniyet kemeri kullanım oranının şehir dışında yüzde 84, şehir içinde yüzde 28 olarak belirlediklerini söyledi.

Özellikle şehir içindeki bu oranı yılsonuna kadar yüzde 40’a, 2014 yılı sonuna kadar da yüzde 70’e çıkarma hedefinde olduklarını dile getiren Can, bugüne kadar emniyet kemeri için bilgilendirme, broşür dağıtma gibi işlemler yaptıklarını, Koordinasyon kurulu kararıyla Eylül ayıyla birlikte hem bilgilendirme hem de denetim yapacaklarını kaydetti.

Emniyet kemeri takmayan sürücüye yasal olarak 77 liralık ceza uygulandığını hatırlatan Can, Gümüşhane’deki sürücülerin olası bir kazada hem kendi canlarının yanmaması hem de cezai uygulama ile ceplerinin yanmaması için kurallara uymaya davet etti.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER