Uzm.Dr. Ünsal, ilk kez onkolojik hastaların tedavisinin başlandığı Gümüşhane Devlet Hastanesinde, devletin sunduğu imkanlar dahilinde teknik altyapı eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlara bilimsel verilere dayalı en güncel onkolojik tedaviyi vermeye başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Kemoterapi ünitesinde aynı anda 10 hastaya tedavi verebilecek kapasiteye ulaştıklarını kaydeden Ünsal, “Gümüşhane halkının bu zorlu süreçte başka illere gidip tedavisini alma zahmeti çekmeden kendi memleketlerinde en iyi tedaviyi ve hizmeti almaları için ekibimizle beraber gayret gösteriyoruz” dedi.
Ünsal, 3,5 aylık sürede müracaat eden 140 kanser hastasından 44’ünün meme kanseri, 21’inin kalın bağırsak (kolorektal) kanseri, 18’inin akciğer kanseri olduğunu belirterek, bu hastaların 19’unun damar yolu ile aktif kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisi aldığını, 8’inin ağız yoluyla akıllı ilaç tedavisi aldığını, 6 hastanın ise tetkik ve hastalıklarının yayılımının değerlendirme sürecinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Onkoloji servisine müracaat eden hastalara karşı sergilenen tavırlara dair şikayetler duydum. Hastanın ve hasta yakınlarının yüzüne "yakında ölür" vb sözlerin sarf edildiği bir tedavi şekli tıp literatüründe de, tıp etiğinde de olmasa gerek. Öyle ki bu alan onkoloji gibi hassas bir alan ise daha da özenli olunması gerekir. İlgililer, haberde geçen müracaatçı 140 hastayla görüşerek yazdıklarımı araştırabilirler.