Kent Konseyinden Üç Alternatif

Gümüşhane Kent Konseyi, Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacağına dair söz verilen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Kültür Merkezi için üç alternatif yer teklif etti.

Kent Konseyinden Üç Alternatif
Gümüşhane Kent Konseyi, Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılacağına dair söz verilen Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Kültür Merkezi için üç alternatif yer teklif etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın,  Kültür merkezinin yapımını üstlenmesinin ardından konuyu gündemine alan Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, geçtiğimiz hafta yaptığı toplantısında üç ayrı alternatif yer belirleyerek aldığı kararı Gümüşhane Belediyesi’ne sundu.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu ayrıca, yapılması düşünülen kültür merkezinin projesi için de bir komisyon kurulması ve Türkiye’nin örnek kültür merkezlerinin gezilip görülerek ondan sonra mutabakata varılacak bir ortak akıl projesinin uygulanmasının yararlı olacağı konusunda da karar aldı.

Kent Konseyinin bu kararının, kanun gereği Gümüşhane Belediye Meclisi’nde Temmuz 2014 toplantısında görüşülmesi gerekiyor.

Kent konseyi yürütme kurulunun oy birliği ile aldığı karar şöyle:

1. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin evinin olduğu söylenen Eski Bağlar Mahallesinde, Mezarlık yanında bulunan 205 adanın tamamı. Yaklaşık  (10350 m2) lik yer.

2. İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde karayolu üzerinde bulunan ve kaymalar nedeniyle şu anda boş durumda bekletilen yaklaşık 11.300 m2 lik alanlık 605 Ada 1 nolu parsel ile 608 adanın 1 nolu parselleri. Bu alanın yaklaşık 5000 m2 si maliye hazinesinin, diğer kısmı ise Gümüşhane Belediyesinindir. (Bu bölge şu anda en müsait olan bölgedir.)

3. Bağlarbaşı mahallesinde Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii ön ve arkasında bulunan arsaların istimlaki ile de bu bölgede kültür merkezi yapılabileceğini düşünmekteyiz. ( Birinci ve üçüncü alternatiflerde paralı istimlak söz konusu olduğu için Kent Konseyi Yürütüme Kurulu olarak istimlak sorunu olmayan 2. Alternatif yer olan Mortut mevkiindeki karayolu üzerinde 11.300 m2lik arsa üzerinde Kültür Merkezinin yapılmasının en uygun alternatif olduğu kanaati oluşmuştur.)

4. Gümüşhanevi Kültür merkezi yapımına söz veren Ümraniye Belediye Başkanlığına çok kısa süre içinde yer bilgileriyle proje bilgilerinin ulaştırılması ve içinde kent konseyinden de bir üyenin olacağı, Belediye, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü, Müftülük, Kültür Müdürlüğü, Üniversite v.b. kurum temsilcilerinin de bulunacağı bir komisyonun Gümüşhane Belediyesince kurulması ve bu komisyonun Türkiye’de yapılı olan önemli kültür merkezlerini gezip görerek Gümüşhane’ye buna göre bir A.Z. Gümüşhanevî Kültür Merkezi projesinin hazırlanmasının doğru bir yaklaşım olacağına ve bu konunun da Gümüşhane Belediyesi’ne bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER